Un român a fost condamnat în Austria la doi ani de închisoare pentru trafic de migranți

Un român a fost condamnat în Austria la doi ani de închisoare pentru trafic de migranți

Un tribunal din Viena a condamnat vineri la doi ani de închisoare un șofer român acuzat de trafic de ființe umane după ce a transportat în Austria 26 de migranți într-un camion pe care l-a închis prin sudarea ușilor, relatează agenția Reuters.

Poliția austriacă a salvat acest grup de migranți, printre ei numărându-se și doi copii în vârstă de 5 și 6 ani care erau foarte deshidratați și au fost la un pas de moarte. Cei 26 proveneau din Siria, Afganistan și Bangladesh.

Un purtător de cuvânt al tribunalului austriac a declarat că șoferul român, în vârstă de 30 de ani, nu va avea posibilitatea să înainteze recurs.

Poliția i-a oprit vehiculul în timpul unei razii efectuate în apropierea orașului St. Peter am Hart, situat la granița cu Germania, țară care este destinația preferată a celor mai mulți dintre sutele de mii de migranți arabi, africani și asiatici veniți în Europa în căutarea unei vieți mai bune.

Respectiva razie a fost organizată la numai două zile după ce 71 de migranți au fost găsiți morți într-un camion abandonat pe banda de urgență a unei autostrăzi austriece.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e