Ungaria: 75.000 de proceduri de acordare a azilului anulate în 2015, în principal din cauza plecării solicitanților

Ungaria: 75.000 de proceduri de acordare a azilului anulate în 2015, în principal din cauza plecării solicitanților

Numărul procedurilor de soluționare a cererilor de azil care au trebuit să fie anulate în acest an ar urma să depășească vineri 75.000, a declarat directorul pentru afacerile refugiaților din cadrul Biroului pentru ungar pentru imigrație pentru postul public de televiziune M1, relatează MTI.

Arpad Szep susține că în 80 până la 85% din cazuri, procedurile de soluționare a cererilor de azil sunt anulate pentru că solicitantul pleacă din țară înainte ca procesul să se încheie. El a precizat că 95% dintre procedurile de gen începute în acest an au fost anulate deoarece Biroul pentru imigrație nu a putut determina dacă aplicantul era sau nu eligibil pentru statutul de refugiat.

Pe de altă parte, biroul a respins mai puțin de 2.000 de cereri de azil în cazurile în care procedurile de soluționare au putut fi finalizate, a adăugat Szep.

Conform sursei citate, un număr de 155 de cereri de azil au fost înregistrate joi, ceea ce aduce numărul total al cererilor depuse în acest an la 174.660. Szep afirmă că o cincime până la un sfert dintre solicitanții de azil sunt copii.

Poliția ungară informează pe site-ul său că până acum peste 250.000 de migranți au intrat ilegal în țară în 2015. Până în prezent a fost declanșată urmărirea penală în cazul a 196 de persoane pentru trecerea ilegală a frontierei, precizează poliția. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria