Ungaria a interceptat într-o singură zi peste 2.000 de refugiați; alți 7.800 sunt în Serbia în drum către UE

Ungaria a interceptat într-o singură zi peste 2.000 de refugiați; alți 7.800 sunt în Serbia în drum către UE

Autoritățile ungare au interceptat marți 2.284 de refugiați, printre care 353 minori, care au pătruns ilegal te teritoriul Ungariei, alți circa 7.800 de astfel de imigranți traversând în prezent Serbia în drumul lor către statele vest-europene, transmite miercuri agenția EFE.

De asemenea, situația rămâne tensionată în zona gării din Budapesta, unde sute de refugiați încearcă să se urce în trenuri pentru a-și continua călătoria către Europa, dar poliția maghiară nu le permite accesul în incita gării, astfel că în apropiere s-a creat o adevărată tabără de refugiați. Unii imigranți afirmă că și-au cumpărat bilete de tren, dar societatea ungară de căi ferate a anunțat că poate să le restituie banii.

Organizația de voluntari Migration Aid, creată pe Facebook, a lansat un apel la o manifestație pentru marți după-amiază împotriva inițiativei legislative prin care premierul Viktor Orban intenționează să mărească pedepsele pentru trecerea ilegală a frontierei și pentru deteriorarea gardului de sârmă ghimpată ridicat la granița cu Serbia.

În acest timp, la Belgrad premierul sârb Aleksandar Vucic a anunțat că la ora actuală circa 7.800 de refugiați se află în Serbia în patru puncte distincte, majoritatea îndreptându-se către Ungaria, cu obiectivul de a-și continua mai departe drumul către alte state din UE, destinația preferată a celor mai mulți fiind Germania.

Potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), în fiecare zi intră pe teritoriul Serbiei circa 3.000 noi refugiați, majoritatea proveniți din Siria, Irak sau Afganistan. UNHCR estimează că acest flux se va menține la un nivel comparabil și în perioada următoare, fiind posibil chiar să se amplifice. Dacă în luna mai intrau zilnic în Serbia circa 200 de imigranți ilegali, în luna iunie s-a ajuns la 1.000, cu o lună în urmă la 2.000 pe zi, pentru ca în prezent media să fie de circa 3.000.

UNHCR ajută refugiații oferind autorităților sârbe alimente, apă, medicamente și materiale sanitare și de igienă, precum și calculatoare, mobilă și alte echipamente pentru amenajarea centrele de primire a imigranților. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori