Ungaria a prezentat CEJ motivele obiecției sale la sistemul cotelor obligatorii de refugiați

Ungaria a prezentat CEJ motivele obiecției sale la sistemul cotelor obligatorii de refugiați

Ungaria a înaintat joi Curții de Justiție a Uniunii Europene (CEJ) motivele sale pentru abolirea sistemului de repartizare a refugiaților între statele UE pe baza unor cote obligatorii, a anunțat vineri ministrul justiției ungar Laszlo Trocsanyi, citat de MTI. Trocsanyi a reamintit că parlamentul de la Budapesta a aprobat pe 17 noiembrie o lege care obligă Ungaria să acționeze în justiție contra sistemului cotelor obligatorii de refugiați.

Textul adoptat de forul legislativ ungar arăta că sistemul cotelor de redistribuire a refugiaților 'nu ține cont de principiul subsidiarității și omite să le acorde parlamentelor naționale posibilitatea de a-și exprima opinia' în acest domeniu.

Într-un document de 25 de pagini, Ministerul Justiției ungar a inclus zece argumente, atât de conținut, cât și procedurale, în favoarea renunțării la sistemul cotelor obligatorii de refugiați.

'Este de așteptat ca acest caz să dureze un an și jumătate și el va crea un precedent', a spus oficialul ungar, care a adăugat că speră ca alte state membre ale UE să susțină poziția Ungariei.

Într-un interviu acordat vineri postului Radio Kossuth, premierul ungar Viktor Orban a precizat că acțiunea Ungariei la CEJ nu este simbolică, ci una substanțială.

'Bruxellesul nu ne poate spune alături de cine să trăim. Actorii politici din lume trebuie să lucreze pentru a se asigura că oricine își părăsește țara de origine revine în locul de care aparține. Iată de ce este important să se stabilizeze situația din Siria, astfel încât toate persoanele plecate de acolo să revină în țară', a declarat Orban.

Ungaria, Republica Cehă, România și Slovacia s-au pronunțat contra propunerii Comisiei Europene privind redistribuirea refugiaților între țările membre pe baza unor cote obligatorii, sistem adoptat de Uniunea Europeană pe 22 septembrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

4 Foarte interesante amănunte!

5 Ucraina a primit sistemul de apărare aeriană NASAMS care ar trebui să schimbe situația de pe câmpul de luptă