Ungaria afirmă că nu va deschide un 'coridor' pentru migranți

Ungaria afirmă că nu va deschide un 'coridor' pentru migranți

Ungaria nu intenționează să deschidă un 'coridor' pentru migranții care încearcă să pătrundă în zona Schengen a Uniunii Europene, a anunțat miercuri guvernul ungar, relatează Reuters. Declarațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, după o reuniune la Viena între șefii poliției din Croația, Slovenia, Austria și Ungaria. Ungaria și-a închis granițele cu Serbia și Croația pentru a stopa fluxul de migranți, reamintește Reuters.

'Ungaria a făcut cunoscut foarte clar că nu va sprijini propunerea privind deschiderea de coridoare la zonele de frontieră din sud care sunt închise și nu va oferi mijloace de transport pentru migranți în zona Schengen', a declarat Kovacs.

AFP reamintește că după ce Ungaria și-a închis vineri noaptea și granița cu Croația — unde a fost ridicat un gard de sârmă ghimpată, la fel ca la frontiera cu Serbia — presiunea migratorie s-a mutat în direcția Sloveniei. Guvernul de la Ljubljana a anunțat că nu are capacitatea de a gestiona un asemenea flux migrator masiv și a trimis armata la granița croată pentru a ajuta poliția de frontieră, acuzând totodată Austria ca a limitat intrările refugiaților, acuzații respinse de executivul de la Viena. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Percheziții la clanul interlop Duduianu

3 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?