Ungaria afirmă că nu va deschide un 'coridor' pentru migranți

Ungaria nu intenționează să deschidă un 'coridor' pentru migranții care încearcă să pătrundă în zona Schengen a Uniunii Europene, a anunțat miercuri guvernul ungar, relatează Reuters. Declarațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, după o reuniune la Viena între șefii poliției din Croația, Slovenia, Austria și Ungaria. Ungaria și-a închis granițele cu Serbia și Croația pentru a stopa fluxul de migranți, reamintește Reuters.

'Ungaria a făcut cunoscut foarte clar că nu va sprijini propunerea privind deschiderea de coridoare la zonele de frontieră din sud care sunt închise și nu va oferi mijloace de transport pentru migranți în zona Schengen', a declarat Kovacs.

AFP reamintește că după ce Ungaria și-a închis vineri noaptea și granița cu Croația — unde a fost ridicat un gard de sârmă ghimpată, la fel ca la frontiera cu Serbia — presiunea migratorie s-a mutat în direcția Sloveniei. Guvernul de la Ljubljana a anunțat că nu are capacitatea de a gestiona un asemenea flux migrator masiv și a trimis armata la granița croată pentru a ajuta poliția de frontieră, acuzând totodată Austria ca a limitat intrările refugiaților, acuzații respinse de executivul de la Viena. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

2 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…