Uniunea Europeană face apel la încetarea totală a luptelor în estul Ucrainei

Uniunea Europeană face apel la încetarea totală a luptelor în estul Ucrainei

Uniunea Europeană le-a cerut luni părților aflate în conflict să depună armele și să aplice 'pe deplin' acordul de încetare a focului în estul Ucrainei, relatează AFP.

'Se pare că încetarea focului este în general respectată, în pofida unui număr de incidente', a declarat Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a serviciului diplomatic al UE. 'Este necesar ca (acordul de) încetare a focului să fie pus în aplicare pe deplin', a adăugat ea, subliniind că 'o încetare a focului este o încetare a focului, ceea ce înseamnă că tirurile trebuie să înceteze'.

Armata ucraineană și rebelii separatiști s-au acuzat reciproc luni de încălcarea acordului foarte fragil de încetare a focului care a intrat în vigoare la sfârșitul săptămânii trecute, avertizând că în aceste condiții nu este posibilă retragerea armelor grele de pe linia frontului.

Ca o dovadă a fragilității extreme a armistițiului, cel puțin cinci soldați ucraineni au fost uciși în lupte în apropiere de Mariupol, în partea de sud a liniei frontului, după punerea în aplicare a acordului sâmbătă seara.

'Noi și forțele armate ucrainene respectăm pe deplin regimul de încetare a focului, însă, din păcate, am fost ținta a 112 atacuri în ultimele 24 de ore', a declarat ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”