Unul din cei trei autori ai atentatelor de la Paris, înmormântat în secret la Reims

Unul din cei trei autori ai atentatelor de la Paris, înmormântat în secret la Reims

Unul din cei trei autori ai atentatelor de săptămâna trecută de la Paris, Said Kouachi, a fost înhumat în noaptea de vineri spre sâmbătă în orașul Reims (nord-est), unde el a locuit, relatează AFP și DPA.

Înmormântarea a avut loc în prezența câtorva membri ai familiei și sub supravegherea poliției. Said Kouachi, unul din cei doi frați Kouachi care au întreprins atacul la sediul revistei satirice Charlie Hebdo pe 7 ianuarie, soldat cu 12 morți, a fost înhumat într-un mormânt anonim. Numele cimitirului n-a fost divulgat, pentru a nu-l transforma în loc de pelerinaj.

Soția lui Said Kouachi n-a asistat la ceremonie, pentru a păstra secretul funeraliilor.

Primarul din Reims, Arnaud Robinet, se opusese înhumării lui Said Kouachi, invocând riscul de tulburare a ordinii publice, dar legea l-a obligat, deoarece Said Kouachi a locuit în oraș doi ani.

Fratele lui Said, Cherif Kouachi, ar urma să fie înhumat la periferia Parisului, în comuna Gennevilliers, unde el a locuit împreună cu soția sa.

Referitor la cel de-al treilea jihadist, Amédy Coulibaly, responsabil de moartea unei polițiste, apoi de luarea de ostatici soldată cu patru morți într-un supermarket din Paris pe 9 ianuarie, familia sa, originară din Mali, n-a luat încă nici o decizie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...