UPDATE Atacatorul comisariatului parizian trăia într-un cămin de refugiați din Germania (poliție)

UPDATE Atacatorul comisariatului parizian trăia într-un cămin de refugiați din Germania (poliție)

Bărbatul ucis joi după ce a încercat să atace un comisariat de poliție din Paris trăia "într-un cămin pentru solicitanți de azil" din vestul Germaniei, pe care poliția l-a percheziționat sâmbătă, a anunțat poliția regională germană, informează AFP.

Nu a fost găsită "nicio dovadă a unor posibile alte atacuri" în timpul percheziției efectuate în acest cămin situat la Recklinghausen în Renania de Nord-Westfalia (vest), a asigurat poliția într-un comunicat, adăugând că lucrează în strânsă cooperare cu autoritățile franceze.

Precizând că a efectuat această percheziție pe baza unor informații de la autoritățile franceze, poliția judiciară a landului Renania de Nord-Westfalia precizează că "anchetele continuă" și că rezultatele percheziției vor fi examinate în continuare în detaliu.

Poliția nu a precizat dacă acest bărbat, a cărui identificare era încă în curs dar care a fost recunoscut de rude ca fiind un tunisian pe nume Tarek Belgacem, a fost înregistrat ca solicitant de azil în Germania. Dar o sursă apropiată dosarului a confirmat acest lucru pentru France Presse.

La exact un an de la atentatele contra ziarului Charlie Hebdo, care au făcut 12 morți, acest bărbat a încercat să intre înarmat cu un cuțit de măcelărie și un fals dispozitiv exploziv în comisariatul de poliție din Goutte d'Or, un cartier popular din Paris.

El nu a răspuns la ordinele de a se opri ale polițiștilor, care au deschis atunci focul. O revendicare jihadistă, inclusiv un jurământ de credință față de organizația Statul Islamic, a fost găsită asupra sa, potrivit autorităților franceze.

O cartela SIM germană pentru telefon mobil a fost de asemenea găsită la el.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

2 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

3 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...