UPDATE Atentate la Paris: Doi migranți, înregistrați în Grecia, căutați de poliția franceză

UPDATE Atentate la Paris: Doi migranți, înregistrați în Grecia, căutați de poliția franceză

Doi bărbați căutați de poliția franceză în cadrul atentatelor comise vineri la Paris au fost înregistrați în Grecia ca solicitanți de azil în acest an, a anunțat poliția greacă, informează AFP.

Autoritățile franceze au cerut omologilor lor greci să verifice pașaportul și amprentele digitale ale unuia dintre acești bărbați, precum și amprentele celuilalt, în timp ce ele cred că acești bărbați au fost înregistrați în Grecia, principala poartă de intrare în Uniunea Europeană pentru refugiați în special sirieni.

Un pașaport sirian a fost găsit lângă corpul unuia dintre cei șapte atacatori morți vineri seară în atentate.

"Confirmăm că posesorul pașaportului (sirian) a sosit în Insula Leros la 3 octombrie unde a fost înregistrat în conformitate cu regulile Uniunii Europene", a declarat ministrul grec pentru protecția cetățeanului Nikos Toskas.

Poliția franceză a anunțat că pașaportul a fost găsit "lângă corpul unuia dintre atacatorii" care au participat la atacul contra sălii de concerte Bataclan ce a făcut 89 de morți.

Autenticitatea pașaportului era verificată sâmbătă seară, dar această descoperire arată o posibilă legătură cu Siria, care este o ipoteză de lucru a anchetatorilor după cele șase atacuri separate la Paris, notează France Presse.

O sursă din poliția greacă a declarat că al doilea bărbat a fost de asemenea înregistrat în Grecia, în timp ce canalul de televiziune Mega a anunțat că acest bărbat a fost de asemenea în Leros, în luna august.

Responsabilii securității în Europa se tem de mult timp că jihadiști s-ar fi putut strecura printre sutele de mii de persoane venite din Siria și care au sosit în Uniunea Europeană în acest an, în principal prin insulele grecești. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...