UPDATE FOTO Cel puțin 27 de persoane, inclusiv turiști străini, ucise în atacul din stațiunea tunisiană Sousse

UPDATE FOTO Cel puțin 27 de persoane, inclusiv turiști străini, ucise în atacul din stațiunea tunisiană Sousse

Cel puțin 27 de persoane, inclusiv turiști străini, au fost ucise vineri de un bărbat înarmat care a deschis focul într-un hotel din stațiunea Sousse, a anunțat Ministerul de Interne tunisian, relatează Reuters și AFP. * Cetățeni britanici, germani și belgieni, printre cele 28 de victime ale atentatului din Tunisia

* Atentat în Tunisia: Autorul atacului este un student tunisian, necunoscut de poliție


Bilanțul a ajuns la '27 morți și printre ei se numără turiști', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Mohamed Ali Aroui, adăugând că alte șase persoane au fost rănite. El nu a putut face precizări în legătură cu naționalitatea victimelor.

'Este un atac terorist împotriva hotelului Marhaba din Sousse. Atacatorul a fost ucis', a declarat anterior oficialul tunisian pentru postul național de televiziune.

Cu toate acestea, el nu a exclus existența și a altor atacatori.

Polițiști aflați la fața locului cercetează zona din jurul hotelului Imperial Marhaba. Atacatorul, care a folosit o armă Kalașnikov, a fost împușcat în schimbul de focuri cu forțele de poliție, a afirmat o sursă a serviciilor de securitate, notează Reuters.

'Un atacator a deschis focul cu o pușcă Kalașnikov asupra turiștilor și a tunisienilor pe plaja hotelului', a declarat un angajat al hotelului. 'A fost un singur atacator. Era un tânăr îmbrăcat în pantaloni scurți, ca și cum ar fi fost și el turist', a mai spus sursa citată.
Captură Google Maps

Televiziunea națională a anunțat anterior că focuri de armă au fost trase pe o plajă în fața unui hotel din stațiunea Sousse, situată la circa 140 kilometri sud de capitala Tunis.

Anul trecut, un kamikaze a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa pe o plajă din Sousse, fără să provoace victime.

Acest nou atac survine la peste trei luni de la atacul sângeros împotriva Muzeului Bardo din Tunis, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Douăzeci și unu de turiști și un polițist tunisian au fost uciși în atacul din 18 martie.

Pentru moment atacul din Sousse nu a fost revendicat, însă jihadiști islamiști au atacat în trecut zone turistice din Africa de Nord, considerându-le ținte legitime din cauza deschiderii acestora pentru situl de viață occidental și a toleranței față de consumul de alcool. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...