UPDATE Turcia: 27 de morți și 100 de răniți într-un atentat sinucigaș la Suruc

UPDATE Turcia: 27 de morți și 100 de răniți într-un atentat sinucigaș la Suruc

Douăzeci și șapte de persoane au fost ucise și în jur de 100 rănite în puternica explozie produsă luni într-un centru cultural din orașul turc Suruc, în apropierea graniței cu Siria, însă numărul victimelor ar putea crește, a anunțat Ministerul de Interne, transmit Reuters și Anadolu. Ministerul a făcut apel la calm după 'atacul terorist care a lovit unitatea și integritatea țării'.

Potrivit Anadolu, vicepremierul Numan Kurtulmus, ministrul de interne Sebahattin Ozturk și ministrul muncii Faruk Celik se îndreaptă spre Suruc.

Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de orașul sirian Kobani.

Televiziunile au prezentat imagini cu cadavre întinse sub copaci în grădina centrului cultural.

'Am văzut mai mult de 20 de cadavre. Cred că numărul răniților depășește 50. Încă sunt urcați în ambulanțe', a declarat un martor pentru Reuters, prin telefon. 'A fost o explozie uriașă, toți suntem în stare de șoc', a adăugat martorul.

Potrivit lui Pervin Buldan, deputată a partidului prokurd HDP, de opoziție, responsabili locali investighează posibilitatea unui atentat sinucigaș.

Explozia s-a produs în timp ce tineri turci și kurzi erau adunați la centrul cultural, de unde urmau să plece într-o excursie la Kobani, peste granița cu Siria, de unde forțele kurde siriene i-au alungat luna trecută pe jihadiștii Statului Islamic, a explicat deputata.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /