UPDATE Un suspect arestat în legătură cu atentatul de la Istanbul (ministru)

UPDATE Un suspect arestat în legătură cu atentatul de la Istanbul (ministru)

Poliția turcă a arestat un suspect în legătură cu atentatul sinucigaș de marți soldat cu zece morți, printre care opt turiști germani, în centrul istoric al Istanbulului, a anunțat miercuri ministrul turc de interne, Efkan Ala, relatează AFP.

'O persoană a fost plasată în detenție marți seară după acest atac. Ancheta continuă cu cea mai mare atenție', a declarat ministrul presei, după o întrevedere cu omologul său german Thomas de Maiziere.

'Unsprezece persoane, printre care nouă germani, un norvegian și un peruan, sunt încă internați în spital', a precizat ministrul turc, adăugând că doi germani se află într-o stare considerată de medici gravă.

Efkan Ala a promis să comunice Germaniei elemente ale anchetei în curs și a mai făcut apel la întreaga comunitate internațională să consolideze cooperarea în materie de luptă împotriva terorismului.

'Națiunile trebuie să-i înfrunte pe teroriști fără a face distincție de apartenență sau ideologie', a subliniat el, adăugând că 'terorismul mondial este principala problemă cu care se va confrunta întreaga umanitate în acest secol'.

Nu în ultimul rând, ministrul a vorbit despre eforturile realizate de țara sa în lupta împotriva jihadiștilor, evocând arestarea a 220 de membri presupuși ai SI numai săptămâna trecută.

Ministrul turc de interne a mai spus cu acest prilej că atacatorul sinucigaș de la Istanbul, un sirian de 28 de ani, nu se afla pe lista cu suspecți furnizată Turciei de alte țări, notează Reuters. În condițiile în care nu se afla pe lista cu persoane căutate, atentatorul s-a înregistrat la autoritățile turce pentru migrație.

Efkan Ala spune că amprentele bărbatului sunt înregistrate de autoritățile turce, întrebat dacă este adevărată relatarea din media turce că bărbatul s-ar fi înregistrat în urmă cu o săptămână într-un birou pentru imigrație din Istanbul.

'Evaluarea voastră că amprentele sale au fost luate și că sunt înregistrate este corectă. Dar nu se afla pe lista cu indivizi căutați și nici pe lista cu indivizi vizați de alte țări', a mai afirmat Afkan Ala.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...