UPDATE Un TGV care efectua probe a deraiat în apropiere de Strasbourg, cel puțin 10 morți

UPDATE Un TGV care efectua probe a deraiat în apropiere de Strasbourg, cel puțin 10 morți

Un tren de mare viteză (TGV) care efectua probe pe o nouă linie de mare viteză la nord de Strasbourg (est) a deraiat sâmbătă după-amiază la Eckwersheim (departamentul Bas-Rhin), în apropiere de Strasbourg, incidentul soldându-se cu cel puțin 10 morți, informează cotidianul francez Le Parisien.

Potrivit Reuters, 32 de persoane au fost rănite, dintre care 12 se află în stare gravă. Ministrul mediului, Segolene Royal, a declarat că nu se cunoaște soarta altor cinci persoane. Răniții au fost transportați cu elicopterele la cele mai apropiate spitale.

Trenul a luat foc după ce a sărit de pe șine. Nicio conexiune nu a fost stabilită cu atentatele de vineri noapte din Paris, soldate cu cel puțin 128 de morți și 300 de răniți și care au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Rama de tren circula cu tehnicieni la bord și ar fi deraiat din cauza vitezei excesive, a declarat pentru AFP un reprezentant de la compania franceză de căi ferate SNCF.

Importante mijloace de intervenție și salvare au fost trimise la locul incidentului. Potrivit declarațiilor unui martor, care a vorbit cu publicația Dernieres Nouvelles d'Alsace, trenul s-a răsturnat și o parte dintre vagoane au căzut în canalul Marne-Rhin, după care au luat foc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro