Următorul număr al Charlie Hebdo va conține "în mod evident" caricaturi cu profetul Mahomed (avocatul publicației)

Următorul număr al publicației satirice franceze Charlie Hebdo, care va ieși de sub tipar miercuri cu un tiraj de un milion de exemplare, va cuprinde "în mod evident" și caricaturi cu profetul Mahomed, a declarat luni avocatul acestei publicații la postul de radio France Info, transmite agenția EFE.

Avocatul Richard Malka a precizat, de asemenea, că primul număr al săptămânalului după atacul de miercurea trecută va mai cuprinde și satire ce vizează oamenii politici și responsabilii religioși, el susținând că menținerea acestei linii editoriale 'reprezintă spiritul' sloganului 'Je suis Charlie'.

'Nu vom ceda niciodată, pentru că altfel nimic din toate acestea nu ar mai avea sens', afirmă în continuare avocatul și colaboratorul acestei publicații ai cărei principali caricaturiști au fost asasinați săptămâna trecută de doi indivizi ce au dorit astfel să se răzbune pe caricaturile în care erau ironizați lideri musulmani și în special profetul Mahomed.

Tirajul publicației era de obicei de circa 60.000 de exemplare, dar acum numărul care va ieși miercuri va avea un tiraj de circa un milion de exemplare și va fi tradus în 16 limbi, a declarat la rândul său Patrick Pelloux, unul dintre colaboratorii săptămânalului.

Acest tiraj excepțional este 'un gest de viață și de supraviețuire', a indicat mai departe avocatul citat, după ce unul dintre redactorii publicației, Gérard Biard, a declarat că nu se dorește 'un număr necrologic'.

'Umorul care nu ne face să râdem de cineva nu este umor. Noi râdem de noi, de politicieni, de religii; este o stare de spirit', a conchis avocatul.

Membrii colectivului redacțional care au rămas în viață după atac își desfășoară acum activitatea în sediul cotidianului Liberation, unde sunt protejați de un important dispozitiv polițienesc. Ei sunt ajutați și de ziarul Le Monde, care le-a oferit calculatoare și alte echipamente informatice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel