Văr al lui Hamid Karzai, asasinat de un kamikaze care şi-a detonat explozibilii din turban

Văr al lui Hamid Karzai, asasinat de un kamikaze care şi-a detonat explozibilii din turban

Un văr al preşedintelui afgan Hamid Karzai, Hashmat Karzai-foto, a fost asasinat marţi la domiciliu, în apropiere de Kandahar, de către un kamikaze care a ascuns substanţe explozive în turban, potrivit unor oficiali.

"Un kamikaze deghizat ca invitat a venit la domiciliul lui Hashmat Karzai, pentru a-l saluta cu ocazia Aid el-Fitr. După ce l-a îmbrăţişat, şi-a detonat încărcătura explozivă şi l-a ucis pe Hashmat Karzai", a declarat pentru AFP Dawa Khan Minapal, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Potrivit lui Zia Durani, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kandahar, atacatorul era un tânăr care a ascuns explozivi în turban, purtat frecvent în Afganistan. Atentatul nu a produs alte victime.

Hashmat Karzai, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a participat la campania lui Qayoum Karzai, fratele preşedintelui, care a candidat în alegerile prezidenţiale, dar care s-a retras din cursă la începutul anului, pentru a-l susţine pe Ashraf Ghani.

Bărbatul, un personaj influent în Kandahar, a condus, de atunci, campania lui Ghani în această provincie din sud, în care majoritatea paştună a votat pentru candidatul de aceeaşi etnie.

La începutul lui iulie, Comisia Electorală a publicat rezultatele preliminare ale celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de la 14 iunie, care-l plasează pe Ghani pe primul loc, cu un avans de aproximativ un milion de voturi. Rivalul acestuia, Abdullah Abdullah a respins în mod categoric rezultatele prezentate, creând tensiuni între susţinătorii celor două tabere.

În urmă cu două săptămâni, cei doi candidaţi s-au pus de acord, sub patronajul secretarului de Stat american John Kerry, care a venit să intermedieze conflictul, asupra unui audit asupra celor aproximativ 8,1 milioane de voturi exprimate, într-o încercare de a elimina voturile fraudate din scrutin.

Auditul, care a fost întrerupt sâmbătă din cauza unui dezacord, urmează să fie reluat la sfârşitul săptămânii, după Aid el-Fitr.

Atacarea unui membru al familiei Karzai are loc în contextul unor noi violenţe în Afganistan, între talibani şi forţele de securitate afgane.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 Foarte interesante amănunte...