Vaticanul dezminte că papa Francisc ar avea o tumoare cerebrală benignă

Vaticanul a dezmințit ferm în noaptea de marți spre miercuri informația apărută într-un cotidian italian că, în urmă cu câteva luni ar fi fost descoperită o mică "tumoare vindecabilă" în creierul papei Francisc. "Difuzarea unor știri fără fundament este iresponsabilă și nu merită atenție. Papa își continuă activitățile în mod foarte intens", a spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, citat de AFP.

Potrivit Quotidiano Nazionale (QN), preluat de alte organe de presă italiene, "o mică pată întunecată" ar fi fost descoperită cu ocazia unui examen medical efectuat incognito acum șapte luni la un specialist japonez, profesorul Takanori Fukushima, la clinica San Rossore di Barbaricina din apropierea orașului Pisa. Medicul ar fi apreciat că nu este necesară o intervenție chirurgicală, tumoarea fiind vindecabilă.

Directorul ziarului, Andrea Cangini, a reacționat miercuri dimineață la dezmințirea Vaticanului: "Dezmințirea este lesne de înțeles și era de așteptat. Am păstrat multă vreme această informație pentru a face toate verificările necesare. Nu avem nici cea mai mică îndoială că are fundament", a spus el.

Papa Francisc, în vârstă de 78 de ani, are un program foarte încărcat, căruia îi face față cu brio, chiar dacă dă uneori semne de oboseală și se întâmplă să renunțe la o acțiune în ultimul moment. În unele interviuri și-a împărtășit sentimentul că mai are doar câțiva ani de trăit, dar nu a vorbit niciodată de o boală anume. De multe ori s-a declarat obosit de călătorii, dar se pregătește să plece cinci zile în Africa la sfârșitul lunii noiembrie. Papa Francisc a fost supus în tinerețe unei operații de înlăturare a unei părți din plămânul drept. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…