Vicepreședintele american Joe Biden anunță că nu va candida la Casa Albă

Vicepreședintele american Joe Biden anunță că nu va candida la Casa Albă

Vicepreședintele american Joe Biden a anunțat miercuri că nu va candida la Casa Albă și că va renunța să o înfrunte pe favorita în alegerile prezidențiale Hillary Clinton, punând capăt astfel zvonurilor vehiculate luni de zile privind candidatura sa, relatează AFP.

'Din păcate, cred că nu dispunem de timpul necesar pentru a prezenta o candidatură și pentru a câștiga învestitura' democrată, a anunțat Joe Biden, în vârstă de 72 de ani, într-o declarație la Casa Albă alături de președintele Barack Obama și de soția sa Jill.

Vicepreședintele a avertizat însă că 'deși nu este candidat, va apăra în mod clar și cu toată forța valorile Partidului Democrat și conducerea pe care țara ar trebui să o aibă'.

'Acest partid și această țară ar face o greșeală tragică dacă ar respinge sau ar încerca să se debaraseze de bilanțul administrației Obama', a declarat Joe Biden. 'Democrații ar trebui nu numai să apere și să protejeze acest bilanț, ci ar trebui să facă campanie pe baza acestor realizări', a mai spus el.

Acest veteran al politicii americane s-a prezentat ca fiind aliatul cel mai loial al lui Barack Obama de la alegerea acestuia la Casa Albă în 2008. Spre deosebire de Hillary Clinton, care și-a exprimat public dezacordul în legătură cu mai multe dosare (Libia, acordul de liber-schimb), Joe Biden și-a exprimat încrederea deplină în omul care, după câștigarea alegerilor prezidențiale din 2008, l-a numit vicepreședinte al Statelor Unite.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...