VIDEO Paris: Hollande împreună cu Obama la Bataclan, pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor

Președintele francez, François Hollande, și cel american, Barack Obama, s-au recules în cursul nopții de duminică spre luni în fața sălii de spectacole Bataclan unde 90 de persoane au fost ucise de jihadiști la 13 noiembrie, a constatat un corespondent AFP.

François Hollande, Barack Obama și primarul Parisului, Anne Hidalgo, au depus flori în fața clădirii, situată în arondismentul al XI-lea din Paris, după care s-au recules. Ulterior, șeful statului francez l-a însoțit la mașină pe oaspetele american.

La Bataclan a fost comis, în plin concert, atentatul cel mai sângeros din seria de atacuri jihadiste care au avut loc la 13 noiembrie la Paris, care au mai vizat terase ale unor cafenele pariziene și Stade de France.

Barack Obama s-a întâlnit cu președintele francez în fața sălii Bataclan imediat după ce a aterizat la Paris, luni, în jurul orei 00.40, cu câteva ore înainte de deschiderea Conferinței internaționale asupra schimbărilor climatice (COP21).

Atentatele, cele mai grave comise vreodată în Franța, au făcut în total 130 de morți și aproape 350 de răniți, la zece luni după atacurile de la 7 ianuarie care au însângerat deja capitala.

Această vizită, sub măsuri de protecție sporite, a fost anunțată în ultimul moment, în contextul în care duminică după-amiază militanți anti-COP21 au provocat incidente în Piața Republicii la Paris, loc simbolic devenit un "memorial" al victimelor de la 13 noiembrie.

Duminică, premierul canadian, Justin Trudeau, de asemenea prezent în Franța pentru a participa la COP21, s-a deplasat la Bataclan însoțit de omologul său francez, Manuel Valls, și de Anne Hidalgo, precum și de premierul Québecului, Philippe Couillard.

Șeful guvernului britanic, David Cameron, s-a recules în fața sălii Bataclan lunea trecută, în timp ce alți lideri vor face același lucru în zilele următoare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

4 O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit „Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia