VIDEO Proteste violente la Istanbul în urma decesului celor zece muncitori turci

VIDEO Proteste violente la Istanbul în urma decesului celor zece muncitori turci

Poliţia a intervenit cu grenade lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea de aproximativ 1.000 de persoane, furioasă din cauza lipsei unor măsuri de siguranţă pe şantiere.

"Acesta nu este un accident, nu este o fatalitate, este o crimă!", a strigat mulţimea furioasă la adresa condiţiilor de muncă deplorabile în ceea ce priveşte siguranţa, în Turcia.

Aceasta este prima confruntare dintre manifestanţi şi forţele de ordine după ce Recep Tayyip Erdogan a preluat funcţia de preşedinte, luna trecută.

Autorităţile au anunţat deschiderea unei anchete asupra acestui accident care s-a produs în centrul comercial Torunlar. Cauza exactă a accidentului nu a fost stabilită încă. Unele persoane au avansat ipoteza că ascensorul s-a defectat cu 15 zile înainte şi că muncitorii aşteptau să primească fonduri pentru repararea lui.

Poliţia a eliberat duminică opt persoane reţinute sâmbătă, între care şeful serviciilor responsabile de siguranţa şantierului.

Accidentul a provocat o revoltă pe reţelele de socializare, iar opoziţia a cerut Guvernului să amelioreze condiţiile de muncă. "Accidentele de muncă au devenit crime de muncă", a declarat Kemal Kilicdaroglu, şeful partidului republican al poporului.

Proprietarul imobilului Aziz Torun a negat orice responsabilitate, respingând posibilitatea unei probleme tehnice a ascensorului. Acest accident pune din nou în evidenţă condiţiile precare de muncă şi securitate din Turcia.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

3 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Așa o fi?