VIDEO/SUA: Un avion a luat foc la decolare pe un aeroport din Florida, mai mulți răniți

VIDEO/SUA: Un avion a luat foc la decolare pe un aeroport din Florida, mai mulți răniți

Un motor al unui avion de pasageri cu destinația Caracas, Venezuela, a luat foc înainte de decolare joi pe un aeroport din Florida (sud-estul SUA), au anunțat oficiali, adăugând că mai multe persoane au fost rănite în timp ce erau evacuate prin ieșirile de urgență ale avionului, informează Reuters.

Imaginile televiziunilor arătau Boeingul 767-200ER aparținând Dynamic International Airways înconjurat de spumă albă și mașinile pompierilor pe aeroportul internațional Fort Lauderdale-Hollywood, în timp ce toboganele gonflabile de evacuare erau desfășurate.
   
Michael Jachles, un purtător de cuvânt al poliției, a declarat că 101 persoane, inclusiv echipajul, se aflau la bord. Cincisprezece au fost transportate la spital, dintre care una cu leziuni serioase provocate de arsuri și alte două cu leziuni mai puțin grave, a adăugat el într-o conferință de presă.
   
Oficialii au primit un telefon la 12.34 ora locală (16.34 GMT) prin care erau anunțați că a izbucnit un incendiu la un motor al zborului 405 Dinamic Airways în timp ce avionul se pregătea de decolare pe una din cele două piste ale aeroportului.

   
Pasagerii au fost complet evacuați la 12.37, a adăugat Jachles.
   
Aeroportul a fost redeschis după aproximativ trei ore.
   
Administrația Federală a Aviației Civile (FAA) din SUA a declarat că incendiul a izbucnit după o scurgere de combustibil la unul dintre motoarele avionului înainte de decolare.
   
La rândul ei, compania Dynamic cu sediul în Greensboro, Carolina de Nord, a declarat într-un comunicat că echipajul a aflat de problema la unul dintre motoare în timp ce avionul se pregătea să decoleze.

Boeingul 767-200ER utilizat de Dynamic a fost construit în 1986 și doar șapte avioane de acest fel și având această vârstă sau fiind mai vechi au mai rămas în serviciu din 65 construite, potrivit Collateral Verifications, o firmă de evaluare a aeronavelor, notează Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...