Viktor Orban consideră că influența statelor occidentale este în declin și epoca 'exportului de democrație' s-a încheiat

Viktor Orban consideră că influența statelor occidentale este în declin și epoca 'exportului de democrație' s-a încheiat

Epoca dominației economice și militare occidentale s-a terminat, la fel ca și 'exportul de democrație', a apreciat miercuri premierul ungar Viktor Orban, în timpul unei întâlniri desfășurate la Hungarian Diaspora Council din Budapesta, unde a sugerat că acordul încheiat duminică între UE și Turcia pentru stăvilirea valului de migranți ar putea conține și o înțelegere secretă prin care blocul comunitar să preia alte sute de mii de migranți printr-un nou sistem de cote obligatorii, suplimentar față de cel deja adoptat, transmite agenția MTI.

Vestul își pierde treptat influența, iar 'noi ne aflăm chiar în mijlocul' unei reașezări politice, economice și a puterii la nivel global, consideră premierul conservator ungar, în opinia sa centrul economiei mondiale deplasându-se acum înspre est, iar acest fenomen nu este unul trecător.

În viziunea sa dominația militară a Occidentului este de asemenea pe cale să expire, la fel ca și 'exportul de democrație' ce a creat o politică globală bazată pe 'exportul drepturilor omului'.

Europa se confruntă în prezent cu mai multe probleme decât America, iar economia europeană a ajuns într-o stare de 'scleroză', a subliniat Orban, adăugând că, exceptând Europa Centrală, economia UE se contractă în timp ce succesul reformelor din Ungaria nu este pus la îndoială nici măcar la Bruxelles.

Referindu-se la imigrația ilegală, premierul ungar a constatat crearea unei 'coaliții absurde' ce reunește o rețea de zeci de mii de traficanți, unii lideri politici din UE și o echipă de activiști pentru drepturile omului plătiți de oameni de afaceri. Astfel am ajuns 'să importăm în Europa oameni care au fost nevoiți să-și abandoneze căminele ori au decis să plece', iar noi nu doar că nu îi oprim, dar în plus 'le organizăm călătoria, le punem la dispoziție mijloace de transport și suspendăm legile care ar permite aplicarea unei politici normale privind imigrația', a declarat în continuare liderul maghiar. 'Aceasta este migrația în masă a unei noi ere și migranții nu doar intră în Europa, ci o invadează', a sintetizat el.

Vorbind mai departe despre acordul încheiat duminică între UE și Turcia pentru ca aceasta din urmă să oprească migranții în schimbul unui ajutor economic de 3 miliarde de euro destinat refugiaților aflați pe teritoriul ei și a deblocării proceselor de aderare a Turciei la UE și de liberalizare a vizelor, Viktor Orban a menționat că este posibil ca în zilele următoare să aflăm dacă s-a încheiat și un acord secret pentru ca UE să primească încă 400.000-500.000 de refugiați sirieni. 'Nu doar că vor să aducă acești oameni în Europa, dar vor și să-i repartizeze imediat prin statele membre și să facă acest lucru în mod constrângător', a indicat premierul ungar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa