Violențele din taberele de refugiați pun în dificultate poliția germană

Violențele din taberele de refugiați pun în dificultate poliția germană

Violențele în taberele de refugiați din Germania au devenit un fapt relativ obișnuit, iar folosirea cuțitelor și a armelor albe artizanale se dovedește a fi o problemă pentru forțele de ordine, a declarat marți cotidianului bavarez Passaue Neue Presse un purtător de cuvânt al sindicatului polițiștilor germani.

Potrivit agenției DPA, Rainer Wendt a conturat un tablou sumbru al situației din taberele de refugiați, el vorbind inclusiv despre femei violate și abuzuri comise asupra copiilor. 'Aceste violențe se petrec de săptămâni și chiar de luni', a precizat el, propunând ca imigranții să fie separați în funcție de grupurile religioase din care fac parte, iar cei violenți să fie expulzați în țările lor.

Imigranții 'se grupează pe etnii, religii sau structuri de clan și se atacă folosind cuțite și chiar arme artizanale', explică reprezentantul sindicatului polițiștilor germani. Motivația acestor conflicte este obținerea întâietății în interiorul taberei. Și condițiile dificile de acolo contribuie în mare măsură, dar există de asemenea infractori periculoși, adaugă Rainer Wendt.

El menționează că violențele se petrec între musulmani, de altfel majoritatea acestor imigranți aparținând acestei confesiuni. 'Sunniții se bat cu șiiții, există și mai multe feluri de salafiști. (...) Femeile sunt obligate să poarte vălul islamic. Bărbații sunt obligați să se roage. Islamiștii vor să-și impună valorile', remarcă reprezentantul polițiștilor germani.

Rainer Wendt a mai subliniat că imigranții creștini au nevoie de măsuri speciale de protecție, în aceeași situație fiind femeile și copiii. Pe de altă parte, abuzurile și violurile sunt greu de dovedit, pentru că victimele se tem să depună mărturie.

Potrivit cotidianului Bild, în fiecare zi circa 10.000 de imigranți arabi, africani și asiatici ajung în Germania, în pofida controalelor sporite la frontiera sudică a țării. Presa germană a relatat în ultima vreme și despre numeroase scene de violențe în taberele de refugiați, violențe survenite adesea în timpul distribuției de alimente. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...