Vladimir Putin a întâmpinat Crăciunul într-o parohie rurală de lângă Voronej

Vladimir Putin a întâmpinat Crăciunul într-o parohie rurală de lângă Voronej

Președintele rus Vladimir Putin a participat marți seara la tradiționala slujbă de Crăciun la parohia 'Acoperământul Maicii Domnului' din localitatea Otradnoe, regiunea Voronej (aproximativ 600 km sud de Moscova), în contextul în care rușii sărbătoresc Crăciunul conform vechiului calendar iulian la 7 ianuarie, relatează RIA Novosti.

Cu acest prilej, șeful statului rus a vizitat miercuri casa parohială de lângă biserică, care a adăpostit de la începerea conflictului din estul Ucrainei circa 980 de refugiați ucraineni din Donbas, teatrul unui conflict sângeros între armata guvernamentală și rebeli proruși.

În prezent, aici se află în jur de 100 de persoane din estul Ucrainei. 'Este un adăpost de tip familial. Recent, celor 48 de refugiați care au rămas li s-au mai adăugat 44 de persoane venite din Lugansk', a explicat preotul paroh Ghennadi Zaridze.

Președintele Vladimir Putin i-a felicitat pe toți creștinii ortodocși care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi și pe toți cetățenii ruși în special, dorindu-le pace, fericire și bunăstare, potrivit serviciului de presă al Kremlinului.

Putin întâmpină de obicei Crăciunul în afara Moscovei, spre deosebire de sărbătoarea pascală, pe care o întâmpină invariabil la catedrala Hristos Mântuitorul din centrul capitalei ruse.

Crăciunul ortodox pe stil vechi este celebrat pe 7 ianuarie, la două săptămâni după cel sărbătorit de catolici, protestanți și unele biserici ortodoxe, care se conformează calendarului gregorian respectat în Occident.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…