Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Vladimir Putin: Exportul de "experimente sociale" în alte țări a dus la degradare, însă el continuă

Exportul de 'experimente sociale' în alte țări a dus la degradare, însă 'exportul de revoluții' continuă, a declarat luni președintele Rusiei, Vladimir Putin, la sesiunea Adunării Generale a ONU, informează agențiile de presă ruse.

'Exportul de experimente sociale, încercările de a stimula schimbări într-o țară sau alta, plecând de la propriile ideologii, au dus adesea la urmări tragice, au dus nu la progres, ci la degradare', a spus Putin, constatând că 'nimeni nu învață din greșelile altuia, ci doar le repetă' și că 'exportul de revoluții, acum așa-zis 'democratice', continuă'.

De la tribuna ONU, președintele rus a cerut să fie 'trași la răspundere' cei care au creat situația conflictuală din Orientul Mijlociu și au permis propagarea terorismului.

'Problemele politice, sociale se amplificau demult în această regiune, oamenii de acolo doreau, desigur, schimbări. Însă ce s-a întâmplat în realitate? O ingerință agresivă din străinătate a dus la aceea că în locul reformelor instituțiile democratice și modul de viață au fost pur și simplu distruse. În loc de triumf al democrației și de progres au apărut violența, sărăcia, catastrofa socială, iar pe drepturile omului, inclusiv pe dreptul la viață, nu se pune preț deloc', a spus Putin.

'Aș vrea să-i întreb pe cei care au creat o asemenea situație: măcar înțelegeți ce ați făcut?', a afirmat liderul rus.

În același timp, Vladimir Putin a pledat pentru înființarea unei coaliții antiteroriste cu participarea țărilor islamice. 'Ca și coaliția antihitleristă, ea ar putea uni în rândurile ei cele mai diverse forțe, care să se opună în mod ferm celor care, asemeni fasciștilor, seamănă răul și ura de oameni', a declarat Putin, în opinia căruia 'participanți-cheie' ai coaliției ar trebui să fie țările musulmane. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! L-au făcut „fetiță”? Dragnea și-a ras mustața!

2 HOPA! Pesedista Dana Gârbovan trebuie să iasă din magistratură pentru a putea deveni cârpa penalilor! CCR a st…

3 BREAKING Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Special…

4 Cine este Dana Gârbovan, nominalizată de infractorii din PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Gârbovan…

5 ALERTĂ / România, Polonia și țările baltice, declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Îm…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios