Vladimir Putin ordonă crearea unei mișcări de tineret după modelul Pionierilor sovietici

Vladimir Putin ordonă crearea unei mișcări de tineret după modelul Pionierilor sovietici

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat crearea unei noi organizații de tineret menite să 'formeze caracterul' copiilor, într-un gest ce pare să reînvie defuncta Mișcare a pionierilor din epoca sovietică, transmite AFP. Un decret semnat joi de președintele Putin prevede înființarea Mișcării ruse a elevilor, al cărei scop este acela de 'a forma caractere pe baza sistemului de valori ale societății ruse'.

În mass-media rusă au apărut imediat comentarii în care s-a făcut trimitere la Mișcarea pionierilor din era sovietică, organizație fondată de Lenin în 1922 prin care au trecut zeci de milioane de copii și care era o etapă pregătitoare pentru Komsomol, organizația tinerilor comuniști.

Obligatorie pentru copiii de la 9 la 14 ani, Mișcarea pionierilor a dispărut după căderea URSS.

Vladimir Putin a reintrodus, de la venirea sa la putere acum 15 ani, mai multe simboluri datând din epoca sovietică, între care fostul imn sovietic având însă versuri adaptate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…