Washingtonul dezvăluie fotografii care ar arăta o conexiune între Moscova şi separatiştii ucraineni

Unele dintre aceste imagini au fost furnizate de ucraineni, altele au fost publicate în presa internaţională sau recuperate de pe Twitter, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki.

 

Unele arată persoane şi "indicii ale unei conexiuni între Rusia şi o parte dintre militanţii înarmaţi din estul Ucrainei", potrivit ei.

 

O serie de fotografii furnizate de Kiev prin intermediul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) arată o imagine realizată în Georgia în 2008 a unui militar cu barbă roşcată, purtând insigna unei unităţi a forţelor speciale ruse.

 

Acelaşi bărbat, cu barba ceva mai albă, apare pe o altă fotografie realizată în timpul ocupării unui comisariat din oraşul Kramatorsk de către militanţi separatişti. "Aceeaşi persoană a fost văzută şi la Slaviansk, la 14 aprilie 2014", afirmă legenda unei a treia fotografii în care se vede un bărbat în uniformă, cu ţigara în gură.

 

O altă serie de imagini, unele realizate în Crimeea, iar altele în ultimele zile în estul Ucrainei, este înfăţişând acelaşi bărbat.

 

O a treia serie, furnizată de Kiev, dezvăluie "fotografii de familie" ale membrilor unei unităţi prezentate ca un "grup de sabotaj-recunoaştere, subordonat Directoratului serviciilor de informaţii ale forţelor armate ruse".

În Crimeea, ca şi în estul Ucrainei, Statele Unite au acuzat de mai multe săptămâni Rusia că are legătură cu misterioşii "oameni verzi", aşa cum sunt supranumiţi separatiştii înarmaţi din cauza uniformelor lor fără însemne care să permită identificarea lor.

 

"Nu este decât o dovadă fotografică suplimentară" a acestor legături, a asigurat Psaki.

 

Pe blogul său oficial, comandantul militar al NATO (Saceur), generalul american Philip Breedlove, îşi prezintă propriile "observaţii", explicând de ce Rusia este în spatele evenimentelor din Ucraina.

"«Activiştii» proruşi din estul Ucrainei demonstrează un antrenament şi un echipament militare precum şi o modalitate de a lucra împreună care sunt coerente cu trupele aparţinând unei unităţi înfiinţate de multă vreme şi nu spontan, pornind de la o miliţie locală", sunliniază el.

 

Comportamentul şi disciplina lor, în special faptul că au "ţeava puştii îndreptate spre sol" sau degetul care nu se află pe trăgaci, îl determină pe generalul Breedlove să afirme că este vorba despre militari bine antrenaţi. La fel ca armele din dotare în armata rusă cu care sunt echipaţi aceşti militanţi, precum şi comportamentul lor profesional la barajele rutiere.

 

"Acest lucru contrastează cu miliţiile tipice, unde este ceva obişnuit să vezi persoane aşezate sau în timp ce fumează", subliniază el.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

4 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

5 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…