Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Washingtonul dezvăluie fotografii care ar arăta o conexiune între Moscova şi separatiştii ucraineni

Unele dintre aceste imagini au fost furnizate de ucraineni, altele au fost publicate în presa internaţională sau recuperate de pe Twitter, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki.

 

Unele arată persoane şi "indicii ale unei conexiuni între Rusia şi o parte dintre militanţii înarmaţi din estul Ucrainei", potrivit ei.

 

O serie de fotografii furnizate de Kiev prin intermediul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) arată o imagine realizată în Georgia în 2008 a unui militar cu barbă roşcată, purtând insigna unei unităţi a forţelor speciale ruse.

 

Acelaşi bărbat, cu barba ceva mai albă, apare pe o altă fotografie realizată în timpul ocupării unui comisariat din oraşul Kramatorsk de către militanţi separatişti. "Aceeaşi persoană a fost văzută şi la Slaviansk, la 14 aprilie 2014", afirmă legenda unei a treia fotografii în care se vede un bărbat în uniformă, cu ţigara în gură.

 

O altă serie de imagini, unele realizate în Crimeea, iar altele în ultimele zile în estul Ucrainei, este înfăţişând acelaşi bărbat.

 

O a treia serie, furnizată de Kiev, dezvăluie "fotografii de familie" ale membrilor unei unităţi prezentate ca un "grup de sabotaj-recunoaştere, subordonat Directoratului serviciilor de informaţii ale forţelor armate ruse".

În Crimeea, ca şi în estul Ucrainei, Statele Unite au acuzat de mai multe săptămâni Rusia că are legătură cu misterioşii "oameni verzi", aşa cum sunt supranumiţi separatiştii înarmaţi din cauza uniformelor lor fără însemne care să permită identificarea lor.

 

"Nu este decât o dovadă fotografică suplimentară" a acestor legături, a asigurat Psaki.

 

Pe blogul său oficial, comandantul militar al NATO (Saceur), generalul american Philip Breedlove, îşi prezintă propriile "observaţii", explicând de ce Rusia este în spatele evenimentelor din Ucraina.

"«Activiştii» proruşi din estul Ucrainei demonstrează un antrenament şi un echipament militare precum şi o modalitate de a lucra împreună care sunt coerente cu trupele aparţinând unei unităţi înfiinţate de multă vreme şi nu spontan, pornind de la o miliţie locală", sunliniază el.

 

Comportamentul şi disciplina lor, în special faptul că au "ţeava puştii îndreptate spre sol" sau degetul care nu se află pe trăgaci, îl determină pe generalul Breedlove să afirme că este vorba despre militari bine antrenaţi. La fel ca armele din dotare în armata rusă cu care sunt echipaţi aceşti militanţi, precum şi comportamentul lor profesional la barajele rutiere.

 

"Acest lucru contrastează cu miliţiile tipice, unde este ceva obişnuit să vezi persoane aşezate sau în timp ce fumează", subliniază el.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

3 DEMENȚĂ la Antena 3! Kovesi, atacată cu titluri de o jegoșenie fără precedent! Când s-a dat rezultatul ziceai …

4 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

5 ULUITOR! Fostul șef al Transelectrica a dispărut! Coșea, dezvăluiri incredibile din ședință! „M-a sunat dna An…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!