Washingtonul salută proiectul Poloniei de a achiziționa rachete americane Patriot

Washingtonul salută proiectul Poloniei de a achiziționa rachete americane Patriot

Statele Unite au salutat marți proiectul Poloniei de a achiziționa rachete Patriot americane în valoare de peste cinci miliarde de dolari, în timp ce tensiunile cu Rusia vecină au escaladat în ultimele luni, informează AFP. "Polonia este un pilon în cadrul NATO și programul de modernizare a sistemului său de apărare... întărește direct puterea militară a Alianței", a declarat Marie Harf, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, într-un comunicat.

În timp ce tensiunile cu Rusia sunt puternice, președintele polonez Bronislaw Komorowski a anunțat marți că țara sa negociază cu SUA cumpărarea de rachete sol-aer pentru scutul antirachetă, un contract evaluat la peste cinci miliarde de dolari.

În acest cel mai important contract militar din istoria armatei poloneze, Varșovia a decis în favoarea rachetelor Patriot ale companiei americane Raytheon în detrimentul consorțiului european Eurosam. Negocierile vor începe în luna mai. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”