Zborul MH370: Fragmentul de avion descoperit pe insula Réunion a fost adus în Franța pentru expertiză

Zborul MH370: Fragmentul de avion descoperit pe insula Réunion a fost adus în Franța pentru expertiză

Avionul Air France care a transportat fragmentul unui aparat de zbor găsit pe insula Reunion din Pacific și care ar putea aparține Boeingului 777 al Malaysia Airlines dispărut în martie 2014, a aterizat sâmbătă dimineața pe aeroportul Orly din Paris, transmite AFP, citând administrația aeroportuară.

Experții sunt de părere că fragmentul descoperit miercuri pe o plajă din Reunion corespunde unui flaps de Boeing 777.

El urmează să fie transportat, escortat de jandarmi, la Balma, lângă Toulouse, unde va fi spus expertizei începând de miercuri.

Producătorul american de avioane a anunțat vineri că va trimite o echipă tehnică în Franța pentru a participa la expertiză.

Bucăți dintr-o valiză maro găsite joi în apropierea fragmentului de avion vor fi și ele expertizate într-un laborator al jandarmeriei, lângă Paris.

Luni, unul din cei trei magistrați francezi responsabili cu ancheta, un reprezentant al autorităților judiciare malaeziene, un altul al Biroului de ancheta și analize (BEA), al jandarmeriei franceze și experți din Malaezia se vor reuni la Paris.

Justiția franceză s-a sesizat întrucât patru din cele 239 de persoane aflate la bordul cursei MH370 a Malaysia Airlines dispărut pe 8 martie 2014 sunt francezi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa