Zece informaţii interesante despre China

Zece informaţii interesante despre China

1, Anual sunt tăiaţi 20 de milioane de copaci pentru a fabrica perechi de beţişoare de unică folosinţă

Chinezii au nevoie de 80 de miliarde de beţişoare de unică folosinţă în fiecare an, notează cotidianul local „South China Morning Post”. Aceste obiecte nelipsite de pe mesele chinezilor au un diametru între 0,5 şi 1 centimetru şi o lungime de 20 de centimetri. Beţişoarele sunt fabricate numai din copaci tăiaţi la o vârstă de aproximativ 20 de ani.

2, Căile ferate din China ar putea înconjura Terra de două ori

Lungimea totală a căilor ferate chineze, fiind excluse liniile ferate care nu sunt folosite în prezent, însumează o lungime de 93.000 de kilometri, precizează BAML. Având în vedere că circumferinţa Planetei Albastre este de 40.075 de kilometri, căile ferate chineze ar putea-o înconjura cu uşurinţă.

3, China produce în doi ani mai mult ciment decât Statele Unite în secolul al XX-lea

China este de data aceasta principalul producător de ciment din lume şi consumă aproximativ 60% din necesarul de ciment la nivel mondial, potrivi „Financial Times                ”.

4, Fumatul ucide un milion de chinezi în fiecare zi

Un milion de victime ale fumatului înseamnă mai mult decât populaţia Ciprului (aproximativ 865.000 de ciprioţi). Această cifră s-ar putea tripla până în 2050, potrivit specialiştilor, notează Bloomberg.

5, Rezervele naturale de gaz echivalează cu aproximativ 1,24 miliarde de bazine de înot la standarde olimpice

China se află pe locul 13 în topul ţărilor cu cele mai mari resurse detectate de gaze naturale. Totodată, un stadion olimpic are un volum de aproape 27.000 de metri cubi.

6, Consumul anual de tăiţei cu pregătire instant al chinezilor ar fi suficient pentru a hrăni toţi oamenii din Algeria cu trei mese zilnice, timp de un an

Chinezii au consumat în 2011 42,5 miliarde de pachete de tăiţei, iar populaţia Algeriei este de 38.7 de milioane de oameni, notează BAMIL.

7, Chinezii consumă atât de multă carne încât echivalează cu greutatea a 5.200 de turnuri Eiffel, numai într-un an

Chinezii au mâncat în 2012 aproximativ 52 de milioane de tone de carne de porc, iar în 2011 au consumat 51,6 milioane de tone de acelaşi fel. Totodată, Turnul Eiffel ar avea o greutate de 10.000 de tone, scrie Rabobank.

8, Cei mai bogaţi 20 de chinezi cumulează o avere mai mare decât PIB-ul Ungariei

Primii 20 cei mai bogaţi chinezi au o avere cumulată de 145,1 miliarde de dolari, pe când Produsul Intern Brut al Ungariei se situează la 124 de miliarde de dolari.

9, Peste 30 de milioane de chinezi încă trăiesc în peşteri

Mulţi dintre aceştia pot fi găsiţi în regiunea Shaanxi. Există zvonuri şi despre actualul preşedinte Xi Jinping, potrivit cărora liderul chinez ar fi locuit de asemena în peşteri atunci când a fost exilat în provincia Shaanxi în timpul Revoluţiei Culturale.

Cei 30 de chinezi din peşteri depăşesc populaţia Arabiei Saudite.

10, Rata sinuciderii din China depăşeşte dublul ratei din Statele Unite ale Americii

China are o rată a sinuciderii de 22,2 morţi la fiecare 100.000 de oameni, pe când în SUA există o rată de 10,3 morţi la fiecare grup de 100.000 de americani., notează AP.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina