Miss SUA 2014: o tânără care a trăit într-un adăpost pentru femei şi este maestru al artelor marţiale

Miss SUA 2014: o tânără care a trăit într-un adăpost pentru femei şi este maestru al artelor marţiale

Nia Sanchez a învins alte 50 de „regine ale frumuseţii“ şi a fost încoronată de fosta deţinătoare a titlului Miss SUA, Erin Brady, în cadrul galei ce s-a desfăşurat pe 8 iunie la Baton Rouge, Louisiana. 

Concurentele au trecut prin cele trei probe tradiţionale: costumul de baie, rochie de seară şi interviu, iar în finală au ajuns doar cele mai frumoase femei: Miss Iowa Carlyn Bradarich, Miss North Dakota Audra Mari, Miss Florida Brittany Oldehoff, Miss Georgia Tiana Griggs, Miss Louisiana Brittany Guidry şi Miss Nevada Nia Sanchez. 

 Câştigătoarea a abordat problema agresiunii sexuale în campusurile universitare în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri, spunând că unele dintre colegele sale, din teama de a nu-şi păta reputaţia, au evitat această discuţie. „Gradul de conştientizare al acestei probleme este foarte important pentru că ajută femeile să înveţe cum să se protejeze“, a declarat tânăra, citată de Reuters. Aceasta a adăugat că, în calitate de deţinătoare a centurii negre, a învăţat că „trebuie să fii încrezător în forţele proprii şi capabil să te apeti. Acesta este un lucru pe care ar trebui să începem să-l implementăm“. 

 După ce a fost încoronată, Sanchez a declarat că a trăit, împreună cu mama ei, într-un adăpost pentru femei, iar la vârsta de 8 ani a început să ia lecţii de taekwondo pentru a învăţa tehnici de auto-apărare, dar şi pentru a-şi spori încrederea în sine. Când a crescut, Sanchez a făcut voluntariat la adăposturile de femei, învăţându-le pe acestea cum să se protejeze şi explicându-le copiilor cum să se ferească de pericole. Tânăra a precizat că se va folosi de notorietatea dobândită odată cu primirea titlului de Miss USA pentru a transmite publicului larg pasiunea şi cunoştinţele ei de arte marţiale. De asemenea, aceasta a mărturisit că este „extrem de mândră să ducă titlul de Miss USA în Nevada“: „Sunt atât de mândră. Este un vis care a devenit realitate“.Concursul de frumuseţe a fost prezidat de Giuliana Rancic, de la „E!News“, şi Thomas Roberts, gazda show-ului „Way Too Early“ difuzat de MSNBC.

Site-ul hollywoodlife.com a întocmit o scurtă listă cu lucruri inedite despre câştigătoarea Miss SUA.

 Nia Sanchez a făcut istorie, fiind prima reprezentantă a Nevadei care câştigă competiţia începută în anul 1952. Ultimele două câştigătoare au fost Erin Brady (2013) şi Olivia Culpo (2012) din Connecticut, respectiv Rhode Island. 

 Nia nu este originară din Nevada, deşi a câştigat concursul reprezentând acest stat. Aceasta a fost născută în Sacramento, California, unde a locuit până la vârsta de şapte ani. 

 Tânăra este un maestru Tae Kwon Do, având o centură neagră de gradul patru şi antrenându-se de la vârsta de 8 ani.

 Nia este o prinţesă Disney, fiind imaginea unui personaj din lumea Dinsey Hong Kong.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...