5 teme controversate despre creşterea copiilor

5 teme controversate despre creşterea copiilor

Iată cele cinci teme controversate despre creşterea si educarea copiilor, care împart părinţii în tabere:

1.De când nu mai supraveghem copilul la joacă?

Când ar trebui să lăsăm copiii să se joace singuri, în parc? Iată o întrebare la care multe mame caută răspuns. Iar răspunsul depinde de foarte mulţi factori: cât de sigure sunt cartierul şi locul de joacă, este vreo stradă prin apropiere, câţi ani are copilul, cât de descurcăreţ este etc. Bineînţeles, părerile sunt împărţite: unele mame îşi încurajează copiii să se descurce singuri de la vârste foarte mici, în timp ce altele sunt tot timpul alături de copii la locul de joacă. Cert este, însă, că fiecare mamă ar trebui să-şi urmeze instinctul şi să-şi lase copilul singur atunci când simt ca acest lucru este benefic pentru copil.


2. Angrenăm sau nu copilul în activităţi extraşcolare?

Activităţile extraşcolare sunt considerate foarte utile de către părinţii care îşi doresc pentru copiii lor să înveţe cât mai multe, de la materii pentru şcoală, la sporturi, teatru sau dans etc. Este drept, nici să-ţi laşi copilul “lipit” de televizor nu este o soluţie, aşa cum nici aglomerarea unui copil cu zeci de ore pe săptămână dedicate şcolii sau altor activităţi extraşcolare nu sunt indicate.

Citiţi continuarea pe sfatulparintilor.ro

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”