A fost vândută cea mai scumpă maşină din China: Hongqi L5

A fost vândută cea mai scumpă maşină din China: Hongqi L5

Prezentată anul trecut la Salonul Auto de la Beijing, cea mai scumpă maşină din China, modelul Hongqui L5, este un autoturism destinat în general oficialilor chinezi, chiar dacă debutul pe piaţă a avut loc în 1958.

Cu toate acestea, constructorii au decis să permită comercializarea acestui model şi civililor, însă la un preţ aproape astronomic. Chiar şi aşa, primul cumpărător nu a întârziat să apară. Potrivi sursei citate, Wang Zhonghua este primul civil care a cumparat acest model din partea FAW Group, cei care comercializează modelul.

În limba chineză, Honqui înseamnă „steagul roşu”, simbolistica numelui dorind să evidenţieze că maşina este o mândrie a industriei chinezeşti. Totuşi, automobilul este construit pe un şasiu preluat de la modelul Simca, având totodată o motorizare de tip Mercedes-Benz.

Hongqui L5 este o limuzină cu o lungime totală de 5.5 metri, o lăţime de 2 metri şi o înălţime de 1,6 m. Motorul este unul V 12, de 6.0 litri, în şase trepte, capabil de o viteză maximă de 200 de km/h, cu un consum de circa 20 de litri la suta de km.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...