Actorul Bob Hoskins a murit la vârsta de 71 de ani

Actorul Bob Hoskins a murit la vârsta de 71 de ani

Actorul britanic Bob Hoskins, nominalizat la premiile Oscar, a murit marţi, la vârsta de 71 de ani, din cauza unei pneumonii, a anunţat agentul de presă al acestuia, citat de bbc.co.uk.

Bob Hoskins (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hoskins a anunţat în 2012 că va renunţa la cariera de actor, după ce a fost diagnosticat cu maladia Parkinson.

"Suntem devastaţi de moartea iubitului nostru Bob", au declarat soţia actorului, Linda, şi cei patru copii ai cuplului - Alex, Sarah, Rosa şi Jack - într-un comunicat comun.

"Bob a murit împăcat la spital, noaptea trecută, înconjurat de familia sa, din cauza unui acces de pneumonie", afirmă acelaşi comunicat, potrivit bbc.co.uk .

Bob Hoskins şi-a început cariera jucând în spectacole de teatru, înainte de a se orienta spre cinematografie. A jucat în multe filme, interpretând multe roluri de gangster în anii 1980, înainte de a-şi construi o carieră strălucită la Hollywood şi a devenit celebru cu rolurile interpretate în filmele "The Long Good Friday" (1980) şi "Cine vrea pielea lui Roger Rabbit? / Who Framed Roger Rabbit" (1988).

În 1987, artistul britanic a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie prestaţiei sale din drama "Mona Lisa", în care a jucat alături de Michael Caine şi Robbie Coltrane.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...