Actorul Jeff Bridges va scrie o carte pentru copii

Starul filmului „Marele Lebowski/ The Big Lebowski“, care s-a consacrat şi ca muzician şi fotograf, a declarat că îşi doreşte să găsească mai multe căi de a-şi include copiii în activităţile sale profesionale.

Astfel, el a început să creioneze, alături de fiica sa în vârstă de 33 de ani, Isabelle, proiectul lansării unei cărţi pentru copii.

„Încerc să creez cât de multe experienţe pot pentru a petrece timp alături de copiii mei. Când eşti adult, trebuie să munceşti. Aşa că am inventat această manieră de a munci - «plorking» - o combinaţie între joacă şi munc“, a declarat Jeff Bridges, pentru People.com.

În afară de faptul că scrie o carte pentru copii împreună cu Isabelle, Jeff Bridges a „recrutat-o“ pe fiica sa Jessie, în vârstă de 31 de ani, pentru a cânta în deschiderea concertelor din noul turneu pe care trupa actorului, The Abiders, îl va susţine. Totodată, Jessie a fost asistent al actorului pe platourile de filmare timp de mai mulţi ani.

În acelaşi timp, fiica cea mică a lui Jeff Bridges, Hayley, în vârstă de 28 de ani, contribuie la proiectarea noii case a actorului.

Jeff Bridges nu este prima celebritate care vrea să scrie cărţi pentru copii. Staruri precum Jamie Lee Curtis, Julianne Moore, Jim Carrey, Jessica Lange, Ricky Martin şi Sharon Osbourne şi-au testat la rândul lor abilităţile ca scriitori în ultimii ani.

Actorul şi muzicianul Jeff Bridges a debutat pe marile ecrane în 1971, în filmul „The Last Picture Show/ Ultimul spectacol cinematografic“, ce i-a adus prima nominalizare la Oscar. Jeff Bridges a fost din nou nominalizat la premiile Academiei de film americane, în 1974, pentru rolul din „Thunderbolt and Lightfoot/ Pe urmele banilor“, în care l-a avut ca partener pe marile ecrane pe Clint Eastwood. Unul dintre cele mai notabile roluri ale sale este cel din „Tron“, un SF cult, lansat în 1982, în care a interpretat rolul unui programator de jocuri video. Jeff Bridges a fost din nou nominalizat la Oscar în 1984, pentru rolul din „Starman/ Omul din stele“.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Jeff Bridges a impresionat critica de specialitate cu rolurile din „Against All Odds/ Pe urmele lui Jessie“ (1984), „Jagged Edge/ Lama zimţată“ (1985), „Fearless/ Stare de şoc“ (1993) şi în clasicul cult al fraţilor Coen, „Marele Lebowski“ (1998). În 2000, Jeff Bridges a fost nominalizat pentru a patra oară la Oscar, pentru rolul din „The Contender/ Persona non grata“, iar în 2005, a filmat din nou cu regizorul Terry Gilliam, fiind distribuit în „Tideland/ Ţara minunilor“, după precedenta lor colaborare de succes, la pelicula „The Fisher King/ Regele pescar“ din 1991. În 2008, veteranul actor american a fost distribuit în „Iron Man - Omul de oţel“, iar în 2009, el a jucat în drama „Crazy Heart“, pentru care a primit, printre altele, Oscarul, Globul de Aur şi premiul Sindicatului actorilor americani.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

3 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!