Actriţa Anna Szeles, la 72 de ani

Actriţa Anna Szeles, la 72 de ani

Era studentă când regizorul Liviu Ciulei a distribuit-o în filmul „Pădurea spânzuraţilor”, în rolul Ilona. A jucat în mai multe pelicule, printre care: „La vârsta dragostei”, „Balul de sâmbătă seara”, „Tinereţe fără bătrâneţe”, „De bunăvoie şi nesilit de nimeni”, „Masca de argint”, „Haina de piele”.


A emigrat în Ungaria, în 1989

La primul examen dat la Academia de Teatru şi Film a fost respinsă, din cauza "fragilităţii şi tinereţii ei". A lucrat un an ca muncitoare, apoi, în anul următor a reuşit la admitere pe primul loc. Deja după primul an a fost distribuită în filmul „Vacanţă la mare” (1962). În anul următor, la vârsta de 23 de ani, pe când filma la „La vârsta dragostei” (1963) îl cunoaşte pe Florin Piersic, dar abia după nouă ani se căsătoresc.

Au jucat împreună în spectacole de teatru şi în filme ca „Masca de argint”, „Elixirul tinereţii”, „Eu, tu şi Ovidiu”. A emigrat în Ungaria în 1989, împreună cu fiul lor, Daniel.

La vârsta de 72 de ani este încă o actriţă populară în Ungaria, joacă în filme şi reclame, este bunică şi din când în când mai dă intervuiri publicaţiilor maghiare, povestind despre întâmplările prin care a trecut la filmările din România, unde "nu cunoştea deloc limba" şi era permament "dublată".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”