Actriţa Joan Collins, una dintre vedetele serialului

Actriţa Joan Collins, una dintre vedetele serialului

Actriţa Joan Collins, una dintre vedetele serialului de televiziune "Dinastia/ Dinasty", a fost inclusă pe New Year Honours List 2014 şi va primi din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de Dame, echivalentul feminin pentru titlul de Cavaler al Imperiului Britanic.

The New Year Honours List face parte din sistemul britanic de onoruri, ziua de Anul Nou fiind marcată prin acordarea de către regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a titlurilor de Cavaler, Dame şi a altor medalii, informează contactmusic.com .

Joan Collins va deveni Dame a Imperiului Britanic pe 1 ianuarie, în cadrul acestei ceremonii anuale, în timpul căreia o serie de cetăţeni britanici sunt premiaţi pentru carierele lor deosebite.

Actriţa britanică, în vârstă de 81 de ani, are o carieră în cinema şi televiziune de aproape 65 de ani. În 1997, ea a devenit Ofiţer al Imperiului Britanic (OBE).

Anul trecut, actriţele Angela Lansbury şi Penelope Keith au primit titlul de Dame a Imperiului Britanic din mâinile reginei Elizabeth a II-a.

Joan Collins a fost căsătorită de cinci ori, în prezent fiind măritată cu Percy Gibson, cu 32 de ani mai tânăr decât ea.

Cariera actriţei britanice Joan Collins, în teatru, film şi televiziune, se întinde pe şase decenii. Cel mai renumit rol al lui Joan Collins este cel din serialul american "Dinastia/ Dynasty", difuzat în prime time de postul de televiziune ABC între anii 1981 şi 1989.

Serialul "Dinastia" a reprezentat soluţia găsită de postul ABC pentru a concura cu serialul "Dallas", difuzat în aceeaşi perioadă şi în acelaşi interval orar de postul CBS şi care era la acea oră lider de audienţă. Pentru rolul din acest serial, Joan Collins a fost nominalizată de şase ori la premiile Globul de Aur, câştigând acest trofeu în 1983. Tot în 1983, ea a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

În 1988, ea a păşit pe urmele surorii sale, Jackie Collins, şi şi-a publicat primul roman, "Prime Time", care a devenit un bestseller. Collins a scris mai multe cărţi, inclusiv autobiografia sa şi volume cu sfaturi de înfrumuseţare.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!