Actrița Maria Dinulescu are principalul rol feminin din piesa "Înșir'te mărgărite!", la redeschiderea TNB

Actrița Maria Dinulescu are principalul rol feminin din piesa "Înșir'te mărgărite!", la redeschiderea TNB

Actrița Maria Dinulescu deține principalul rol feminin din piesa "Înșir'te mărgărite", spectacolul care redeschide Sala Mare și marchează finalizarea amplului proces de reconstrucție, reabilitare și modernizare a Teatrului Național "I.L.Caragiale" din București. Potrivit unui comunicat al publicist press transmis miercuri AGERPRES, premiera oficială va avea loc sâmbătă, publicul larg urmând să vadă spectacolul pe 19, 21, 29 și 30 aprilie.

"Întâlnirea cu Încrederea domnului Ion Caramitru și Deschiderea domnului Dan Puric a venit în momentul când aveam cea mai mare nevoie de un astfel de rol. Le sunt recunoscătoare pentru șansa oferită și vă pot spune că m-am bucurat la maximum de libertatea artistică oferită. 'Sorina', personajul pe care îl interpretez în această nouă producție a TNB, este partea mea de vulnerabilitate și de curățenie sufletească. Sunt fericită că acest rol mă ajută să prezint cu credință și curaj o parte importantă din mine", a declarat actrița Maria Dinulescu, citată în comunicat.

Spectacolul regizat de Dan Puric are o distribuție impresionantă — 80 interpreți, nume consacrate și actori foarte tineri, printre care: Dan Puric, Maria Dinulescu / Beatrice Rubica, Lari Giorgescu / Ștefan Ruxanda, Silviu Biriș / Gavril Pătru, Constantin Dinulescu, Amalia Ciolan, Irina Cojar, Carmen Ionescu, Ovidiu Cuncea, Alexandru Hasnaș, Axel Moustache, Eduard Adam, Oana Vânătoru, Afrodita Androne, Iuliana Moise, Tatiana Constantin, Erika Băieșu, Violeta Hulubă, Florin Roșu, Silviu Oltean.

Scenografia și costumele sunt semnate de Doina Levința, spectacolul beneficiind de 300 de costume și de o mulțime de pălării impresionante.

Muzică originală este semnată de Gheorghe Zamfir iar coregrafia include elemente de pantomimă, step, dans popular românesc și contemporan, balet, tango, flamenco și mișcări inspirate din artele marțiale.

Sursa citată menționează că Dan Puric realizează "o versiune nouă și modernă" a unui text foarte cunoscut — feeria dramatică a lui Victor Eftimiu, jucată pentru prima dată pe scena Teatrului Național din București în 1911.

Maria Dinulescu a intrat în atenția publicului în anul 2003, când "Trafic", unul dintre primele scurt metraje în care a jucat, a câștigat Palme D'Or la Cannes. Peliculele care au adus-o înapoi la celebrul festival internațional au fost "California Dreamin' (endless)", care a primit premiul Un Certain Regard în anul 2007, iar în 2014 "Stepping Out", pentru care a primit premiul pentru cea mai bună actriță la Hollywood , în cadrul LA Indie Film Festival.

Până acum, Maria Dinulescu a jucat în peste zece scurt metraje, piese de teatru independent, reclame, videoclipuri și a prezentate diferite emisiuni de televiziune. De asemenea, a jucat în 12 lung metraje și în câteva seriale de televiziune — precum serialul "În Derivă", difuzat de HBO.

Colaborarea cu Teatrul Național București și regizorul Dan Puric este prima experiență semnificativă în teatru a actriței, care a mai jucat în piese regizate de Gianina Carbunariu, Marcel Top, Cornel Todea și Thomas Otto Zinzi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…