Al Pacino vorbeşte despre depresie: "Viaţa ne copleşeşte. Depresia e în fiecare dintre noi"

Al Pacino vorbeşte despre depresie: "Viaţa ne copleşeşte. Depresia e în fiecare dintre noi"

Actorul Al Pacino a făcut dezvăluiri despre experienţele sale cu depresia la o conferinţă de presă la Festivalul de Film de la Veneţia.

Al Pacino (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cel mai nou rol principal al lui Pacino este în filmul "The Humbling" al lui Barry Levinson, unde interpretează un bărbat cu tendinţe suicidare. Actorul mai are un al doilea rol similar, unul secundar în filmul "Manglehorn" - un lăcătuş singuratic a cărui inabilitate de a trece peste o dragoste pierdută îl împiedică să meargă mai departe cu viaţa lui.

La o conferinţă de presă ţinută sâmbăta trecută pentru "The Humbling", Pacino a fost întrebat dacă a împărtăşit vreodată starea de depresie a celor două personaje pe care le interpretează, scrie The Hollywood Reporter.

"Din fericire, aş putea fi deprimat şi să nu ştiu despre asta", a răspuns actorul pe un ton destins. "Nu văd cum aş putea să nu fiu deprimat câteodată, dar nu sunt conştient de asta."

"Cum decurge? Spui că eşti deprimat? Viaţa ne cam copleşeşte", a continuat el. "Unele lucruri te întristează. În principiu ai vrea să fii puţin mai fericit uneori. Dar 'deprimat' pare de atât de rău augur. E de fapt în fiecare dintre noi. Ne regăsim cu toţii în asta".

"Oamenii cad în depresie şi e foarte trist şi înfiorător. Am simţit ceva asemănător câteodată, dar nimic atât de grav. Mă simt scutit şi sunt norocos."

Familiaritatea cu emoţiile din spatele depresiei i-au permis lui Al Pacino să accepte cele două roluri. "Ce cauţi tu sunt asemănări între tine şi personaj. Înţeleg depresia şi e parte din ce facem"

Actorul a mărturisit şi ce îl face să fie cel mai fericit: "Am trei copii. Aceasta a fost o adevărată sursă de bucurie pentru mine, plus prietenii pe care i-am avut alătui, oamenii pe care i-am cunoscut de-a lungul anilor, relaţiile pe care le-am avut. Totul a contribuit la călătoria uimitoare de până acum. Simt că sunt ok."

Barry Levinson, care a regizat şi filmul "Good Morning Vietnam", a vorbit şi despre decesul lui Robin Williams: "Niciunul dintre noi nu va înţelege ce s-a întâmplat de fapt. Era genial şi sensibil în feluri extraordinare. Putea fi comic în moduri pe care nu cred că le putem defini".

Revenind la "Good Morning Vietnam", regizorul şi-a amintit de nişte secvenţe în care lucrau cu vietnamezi, iar aceştia nu puteau duce la capăt scena aşa cum era scrisă. "În loc să încerce să o facă exact aşa (n.r. Robin Williams), am improvizat. Interesul său pentru oameni era atât de fascinant încât era în stare să scoată la iveală comportamentul lor, cum gândeau şi cum funcţionau, ceea ce a dat viaţă filmului, cu mult deasupra poveştii. Are o pasiune enormă pentru oameni şi un mare simţ al umanităţii, era un om extraordinar".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

4 Irina Rimes, în călduri?

5 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc