Algele marine, un amestec fericit de sănătate și savoare

Algele marine, un amestec fericit de sănătate și savoare

Algele comestibile încep să se impună tot mai mult în gastronomia occidentală, odată cu popularitatea în creștere în ultimii ani a bucătăriei asiatice sănătoase.

Cu gust de fructe de mare, algele au mare aport de nutrienți și ajută la menținerea siluetei, determinându-i pe marii chefi internaționali să se orienteze spre această "tendință marină", scrie revista spaniolă Hola.

Algele au numeroase proprietăți benefice din punct de vedere nutrițional: sunt bogate în proteine, vitamine, minerale, acizi grași nesaturați și totodată au un aport caloric foarte redus, astfel încât pot fi introduse în orice regim de slăbire.


populare
astăzi

1 Fostul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei conturează cel mai probabil scenariu privind încheierea războiului

2 De citit ce scrie Stiglitz despre ce se întâmplă acum în SUA...

3 Din ce a făcut Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, o avere de 300 de milioane de euro

4 O mare porcărie! / Lista pensionarilor speciali ai MAI care au pus stăpânire pe polițiile locale și încasează două venituri de la buget

5 „Lui îi plăcea cu iahtul. Du-te, ia-ţi iahtul, şi pleacă!”