Alimente pe care nu ar trebui să le cumperi de la supermarket

Alimente pe care nu ar trebui să le cumperi de la supermarket

Iată câteva dintre produsele pe care ar trebui să eviţi să le cumperi din magazine, supermarketuri.

1. Somon - somonul sălbatic provine din ferme special amenajate, iar peştii sunt hrăniţi cu derivaţi din soia şi alte concentrate. Dacă nu cunoşti un loc de unde poţi lua somon bun, atunci cumpără peşte local proaspăt.

2. Roşiile din conservă - sucul de roşii şi roşiile la conservă sunt nocive. Conservele conţin estrogen sintetic, care poate cauza infertilitate şi boli de inimă. Mai bine alegi pe cele conservate la sticlă, sau, de ce nu, le poţi prepara chiar tu acasă.

3. Carnea de vită - este mai bună decât alte tipuri de cărnuri dacă ştii de unde provine. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca inspectorii sanitari să găsească în vitrine carne de cal în locul celei de vită. În plus, vitele crescute la ferme sunt hrănite mai mult cu grâu, porumb şi soia, uneori şi antibiotice şi hormoni, pentru a creşte mai repede. Carnea de vită este mai bună şi gustoasă atunci când animalul se hrăneşte cu verdeaţă.

4. Floricelele de porumb pentru microunde - ambalajul are în compoziţia sa acid perfluoroctanic care trece în floricele atunci când sunt preparate. Substanţa poate cauza cancer testicular, cancer la ficat, cancer pancreatic sau infertilitate. Varianta bună este cea clasică - floricele la tuci.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

2 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

3 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

4 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”