Angelina Jolie a donat 50.000 de dolari victimelor inundaţiilor din Balcani

Angelina Jolie a donat 50.000 de dolari victimelor inundaţiilor din Balcani

Actriţa Angelina Jolie a donat 50.000 de dolari organizaţiei Crucea Roşie, pentru ajutorarea victimelor inundaţiilor din Bosnia-Herţegovina şi Serbia.

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Serbia şi întreaga regiune a Balcanilor au fost afectate recent de ploi torenţiale, care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, în urma cărora peste 50 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mii de oameni au fost nevoiţi să se refugieze, informează femalefirst.co.uk.

Angelina Jolie este în mod particular legată de Bosnia, ţară în care a realizat filmul "In the Land of Blood and Honey", debutul său în regia de lungmetraj, lansat în 2011.

La numai 38 de ani, Jolie, premiată cu Oscar şi desemnată actriţa cel mai bine plătită de la Hollywood în 2009, 2011 şi 2013, a fost şi ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul comisariat pentru refugiaţi din cadrul ONU.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă. Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din filmul "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft" şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Domnul şi doamna Smith", "Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari în 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted" şi "Kung Fu Panda".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu