Angelina Jolie a primit titlul de Honorary Dame din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii

Angelina Jolie a primit titlul de Honorary Dame din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii

Actriţa Angelina Jolie a primit titlul de Honorary Dame din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, cu prilejul acordării distincţiilor onorifice Royal's Birthday Honours, înmânate anual în luna iunie.

Angelina Jolie a primit această distincţie în semn de recunoaştere a implicării sale în campania de prevenire a violenţei sexuale (PVSI) şi împotriva folosirii violului ca armă de război, conform contactmusic.com.

Între 10 şi 13 iunie, actriţa a prezidat, alături de şeful diplomaţiei britanice, William Hague, un summit "fără precedent" pe tema violenţelor sexuale comise în timpul conflictelor şi recurgerii la viol ca "armă de război", iniţiativă salutată şi de papa Francisc.

La summit au luat parte delegaţii din peste 100 de ţări, reprezentanţi guvernamentali, ONG-uri, reprezentanţi ai Bisericii, experţi militari şi juridici, asociaţii umanitare şi membri ai societăţii civile.

''A primi o distincţie legată de afacerile externe înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece vreau să îmi dedic toată viaţa acestui aspect. Faptul că am lucrat cu PVSI şi cu supravieţuitoare ale violului (în zone de conflict, n.r.) este o onoare în sine. Ştiu că va dura foarte mult până ce ne vom atinge obiectivele, dar sunt dedicată trup şi suflet acestei iniţiative'', a declarat Angelina Jolie, care este cofondatoare a iniţiativei de prevenire a violenţei sexuale.

Printre celelalte celebrităţi aflate pe lista Royal's Birthday Honours din 2014 se numără actorul Daniel Day-Lewis, premiat de trei ori cu Oscar, care a fost ridicat la rangul de cavaler pentru ''contribuţiile aduse artei spectacolului''.

De asemenea, actriţa Maggie Smith, din serialul britanic ''Downton Abbey'', a fost numită Companion of Honor, iar actorul din seria ''Homeland'' Damian Lewis a fost numit ofiţer al Ordinului Imperiului britanic (OBE).

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Milionarul Ioan Neculaie a fost dat în urmărire națională pentru că este de negăsit după condamnarea definitiv…