Anglia: O focă a fost găsită pe câmp, la 30 de kilometri de mare

Anglia: O focă a fost găsită pe câmp, la 30 de kilometri de mare

Serviciile de intervenție britanice au găsit luni o focă 'epuizată', rătăcită pe un câmp din nordul Angliei, la 30 de kilometri distanță de mare, transmite AFP.

Descoperită de o femeie care își plimba câinele, foca a fost fotografiată în iarbă și imaginile au făcut repede turul rețelelor de socializare, așa încât numeroși curioși au mers la fața locului, la Newton-le-Willows, să o vadă. Cea mai probabilă ipoteză este că animalul, un mascul tânăr, a urcat pe râul Mersey din Marea Irlandei, eșuând apoi în localitatea menționată.

Ajutate de un fermier din zonă, forțele de intervenție, folosind pești ca momeală, au reușit să urce foca într-o remorcă, ducând-o la un spital pentru animale sălbatice la un control medical. 'Este în stare de epuizare', a spus poliția, adăugând că 'de îndată ce se va recupera, va fi eliberată în habitatul ei natural'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani