Artiști, ofițeri și sportivi, aflați pe tradiționala listă de distincții acordate de regina Angliei de Anul Nou

Artiști, ofițeri și sportivi, aflați pe tradiționala listă de distincții acordate de regina Angliei de Anul Nou

Actorii britanici Kristin Scott Thomas, Joan Collins și John Hurt se numără printre cele 1.164 de persoane distinse de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care figurează pe tradiționala sa listă de Anul Nou, dezvăluită în noaptea de marți spre miercuri, transmite AFP.

Printre persoanele care au primit distincții se numără și creatorii care în acest an au realizat o lucrare de artă compusă din 888.246 maci de ceramică în semn de omagiu adus soldaților britanici și ai Commonwealth-ului din timpul Primului Război Mondial, numeroși ofițeri ai structurilor armate ale Regatului Unit, oameni de cultură, artiști și sportivi, precum pugilistul irlandez Paddy Burnes.

Creatoarea minijupei, Mary Quant, în vârstă de 80 de ani, a primit titlul de Doamnă, iar actrița Emily Watson a devenit membră a Ordinului MBE (Member of British Empire).

Kristin Scott Thomas a fost numită Doamnă a Ordinului Imperiului Britanic pentru rolurile sale excepționale din 'The English Patient' sau 'Four Weddings and a Funeral' și s-a declarat surprinsă de această distincție, potrivit Times.

John Hurt, cunoscut în special pentru rolurile din două episoade ale seriei Harry Potter, a fost ridicat la rangul de Knight Commander, a doua cea mai înaltă distincție regală.

Joan Collins, 81 de ani, a fost ridicată la rangul de Doamnă pentru implicarea sa în activități caritabile, mulțumind pentru această onoare reginei și țării sale.

Aceste distincții regale sunt acordate de două ori pe an, de Anul Nou și cu prilejul aniversării oficiale a reginei, unor celebrități, oameni de cultură sau persoane care își dedică timpul unor acte de caritate sau în sprijinul comunității.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu