Artiști, ofițeri și sportivi, aflați pe tradiționala listă de distincții acordate de regina Angliei de Anul Nou

Artiști, ofițeri și sportivi, aflați pe tradiționala listă de distincții acordate de regina Angliei de Anul Nou

Actorii britanici Kristin Scott Thomas, Joan Collins și John Hurt se numără printre cele 1.164 de persoane distinse de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care figurează pe tradiționala sa listă de Anul Nou, dezvăluită în noaptea de marți spre miercuri, transmite AFP.

Printre persoanele care au primit distincții se numără și creatorii care în acest an au realizat o lucrare de artă compusă din 888.246 maci de ceramică în semn de omagiu adus soldaților britanici și ai Commonwealth-ului din timpul Primului Război Mondial, numeroși ofițeri ai structurilor armate ale Regatului Unit, oameni de cultură, artiști și sportivi, precum pugilistul irlandez Paddy Burnes.

Creatoarea minijupei, Mary Quant, în vârstă de 80 de ani, a primit titlul de Doamnă, iar actrița Emily Watson a devenit membră a Ordinului MBE (Member of British Empire).

Kristin Scott Thomas a fost numită Doamnă a Ordinului Imperiului Britanic pentru rolurile sale excepționale din 'The English Patient' sau 'Four Weddings and a Funeral' și s-a declarat surprinsă de această distincție, potrivit Times.

John Hurt, cunoscut în special pentru rolurile din două episoade ale seriei Harry Potter, a fost ridicat la rangul de Knight Commander, a doua cea mai înaltă distincție regală.

Joan Collins, 81 de ani, a fost ridicată la rangul de Doamnă pentru implicarea sa în activități caritabile, mulțumind pentru această onoare reginei și țării sale.

Aceste distincții regale sunt acordate de două ori pe an, de Anul Nou și cu prilejul aniversării oficiale a reginei, unor celebrități, oameni de cultură sau persoane care își dedică timpul unor acte de caritate sau în sprijinul comunității.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 Apar dovezile / „Tiranul Rafila o oprit camionul o urcat sus o luat pistolul şi o dat cu ţeava în cap şi la tat…