Atentate la Paris: Stăpânul lui Diesel povestește cum a murit câinele în timpul asaltului de la Saint-Denis

Atentate la Paris: Stăpânul lui Diesel povestește cum a murit câinele în timpul asaltului de la Saint-Denis

Stăpânul câinelui polițist care a murit în timpul asaltului de la Saint-Denis, fapt intens mediatizat care i-a emoționat pe mulți internauți, a povestit evenimentele la postul de radio francez RMC. Polițistul, care a preferat să rămână anonim, a explicat împrejurările care au dus la moartea câinelui său, Diesel, o femelă de ciobănesc belgian aparținând RAID (unitate de elită franceză).

După schimburi de focuri și grenade aruncate asupra apartamentului, în spațiul vizat s-au instalat liniștea și calmul. Polițiștii au decis să trimită câinele în recunoaștere, să verifice terenul. "După intensitatea atacului, ne-am gândit că teroriștii sunt zdruncinați și am hotărât să o trimitem pe Diesel să se asigure că zona este liberă", a spus stăpânul ei, citat luni de 7sur7.be.

După de a trecut cu bine de prima cameră, ciobănescul belgian a intrat în a doua. "Am văzut-o sărind, am pierdut-o din vedere și atunci am auzit împușcături. Din nefericire, nu s-a mai întors", a spus el.

Polițistul a ținut să sublinieze importanța muncii desfășurate de colegii lor canini. "Câinele deschide calea restului coloanei, își folosește toate simțurile pentru a detecta prezența oamenilor — auzul, vederea, mirosul. Este o activitate care nu poate fi încredințată unui robot sau unei drone", a subliniat el rolul acestor animale în reușita misiunilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...