Atentate la Paris: Stăpânul lui Diesel povestește cum a murit câinele în timpul asaltului de la Saint-Denis

Atentate la Paris: Stăpânul lui Diesel povestește cum a murit câinele în timpul asaltului de la Saint-Denis

Stăpânul câinelui polițist care a murit în timpul asaltului de la Saint-Denis, fapt intens mediatizat care i-a emoționat pe mulți internauți, a povestit evenimentele la postul de radio francez RMC. Polițistul, care a preferat să rămână anonim, a explicat împrejurările care au dus la moartea câinelui său, Diesel, o femelă de ciobănesc belgian aparținând RAID (unitate de elită franceză).

După schimburi de focuri și grenade aruncate asupra apartamentului, în spațiul vizat s-au instalat liniștea și calmul. Polițiștii au decis să trimită câinele în recunoaștere, să verifice terenul. "După intensitatea atacului, ne-am gândit că teroriștii sunt zdruncinați și am hotărât să o trimitem pe Diesel să se asigure că zona este liberă", a spus stăpânul ei, citat luni de 7sur7.be.

După de a trecut cu bine de prima cameră, ciobănescul belgian a intrat în a doua. "Am văzut-o sărind, am pierdut-o din vedere și atunci am auzit împușcături. Din nefericire, nu s-a mai întors", a spus el.

Polițistul a ținut să sublinieze importanța muncii desfășurate de colegii lor canini. "Câinele deschide calea restului coloanei, își folosește toate simțurile pentru a detecta prezența oamenilor — auzul, vederea, mirosul. Este o activitate care nu poate fi încredințată unui robot sau unei drone", a subliniat el rolul acestor animale în reușita misiunilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Departamentul de Stat al SUA: China se pregătește încă din 2015 pentru al Treilea Război Mondial cu arme biolo…

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc