Australia: Populațiile de crocodil din Australia de Vest s-au triplat în ultimele trei decenii

Australia: Populațiile de crocodil din Australia de Vest s-au triplat în ultimele trei decenii

Populațiile de crocodil din statul Australia de Vest s-au triplat în ultimele trei decenii, existând un risc mai mare de producere a atacurilor acestor reptile la adresa localnicilor și turiștilor, potrivit unei cercetări recente, scrie DPA. Cercetătorii australieni au fost surprinși să descopere o creștere de 300% a exemplarelor de crocodili în zonele anumitor râuri din Australia de Vest, a declarat Andy Halford, responsabil în cadrul Departamentului parcuri și specii sălbatice al statului Australia de Vest, pentru un post de televiziune local.

Spre exemplu, doar într-o anumită zonă a râului Roe populația de crocodili a crescut de la 112 exemplare, în 1986, la 350 de exemplare, în prezent. De asemenea în regiunea Kimberly numărul exemplarelor de crocodili a crescut semnificativ după ce a fost interzisă vânarea acestor reptile în anii '70.

Să trăiești într-o zonă cu animale periculoase face parte din modul nostru de viață în Kimberly, a mai spus Andy Halford, menționând că în apropierea casei sale sunt crocodili, șerpi și alte specii destul de periculoase.

În ultimii ani, în unele orașe de coastă din Australia de Vest a fost observată o creștere a prezenței crocodililor pe plaje, determinând autoritățile să închidă plajele respective accesului publicului.

Potrivit bazei de date Crocbit de la Universitatea Charles Darwin unde sunt indexate atacurile crocodililor la adresa oamenilor, din 1971 până în prezent 99 de oameni au fost atacați de crocodili în Australia, iar 27% dintre aceștia au murit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa