Australia: Un băiat de 11 ani a fost mușcat de un rechin la Marea Barieră de corali

Un băiat de 11 ani a fost rănit de un rechin marți, în apele Marii Bariere de corali australiene. Este al doilea atac al unui rechin în zonă în patru zile, au anunțat autoritățile, preluate de AFP.

Copilul se afla pe o plajă din insula Heron, în sudul Marii Bariere de corali, în apă până la genunchi, când a fost mușcat de gamba dreaptă de animal, a afirmat serviciul de ambulanță din statul Queensland. Băiatul a fost transportat de tatăl său la centrul medical de pe insulă, a declarat pentru AFP Brad Lawson. Un purtător al serviciului de ambulanță a subliniat că rănile sunt grave, dar că viața copilului nu este în pericol.

Rechinii cu înotătoare negre la vârf sunt o prezență destul de frecventă în zonele recifurilor de corali și pot atinge 1,8 metri lungime. Sâmbătă, un bărbat de 31 de ani a fost și el rănit de un rechin în timp ce vâna cu harponul în largul insulei Miall din aceeași regiune. Potrivit presei locale, victima a lovit cu pumnul rechinul lung de 3 metri ca să îl alunge.

Conform experților, numărul atacurilor mortale ale rechinilor este în creștere din cauza practicării tot mai răspândite a sporturilor nautice. Anul trecut au fost înregistrate în Queensland patru atacuri, față de unul singur în 2014. În statul vecin New South Wales o serie de atacuri a determinat autoritățile să aplice măsuri de prevenire, printre care drone pentru supravegherea litoralului și colaci echipați cu sonare.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

2 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

3 LIVE MAP Rezultate alegeri locale 2020. Harta politică a României: rezultatele din fiecare județ și municipiu …

4 Sighiartău / Numărătoarea paralelă a PNL arată că avem scorul politic de 34%. PSD are 30%, USR – 13%. Am luat d…

5 VIDEO Scandal la numărarea voturilor în Sectorul 1: Un individ a fost surprins cu peste 100 de procese verbale…