Australienii au creat un aparat de uz personal pentru alungarea rechinilor

Australienii au creat un aparat de uz personal pentru alungarea rechinilor

Cercetătorii australieni au creat un aparat de uz personal care îi va ajuta pe cei care practică surfing și pe scafandri să prevină peste 90 la sută din întâlnirile nedorite cu rechinii, au informat joi mass-media locale citate de EFE.

Aparatul creat de echipa Institutului de Oceanografie a Universității din Australia Occidentală emite un puternic câmp electric care interferează cu sistemul electro-receptor al rechinilor care este format dintr-o rețea de senzori în creierul animalului, potrivit ediției locale a ziarului The Guardian.

Pentru a-i dovedi eficiența au fost utilizate două platforme pline cu momeală, dintre care una era prevăzută cu respectivul aparat, pentru a analiza reacțiile rechinilor din zona recifului aflat în vestul litoralului australian.

În aceste experimente, toți rechinii au atacat și au mâncat momeala de pe platforma neprevăzută cu aparatul Shark Shield, în timp ce doar 10 la sută s-au apropiat de cea apărată de respectivul dispozitiv, conchide EFE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”