Autoritățile pariziene retrag definitiv lacătele dragostei de pe celebrul Pont des Arts

Autoritățile pariziene retrag definitiv lacătele dragostei de pe celebrul Pont des Arts

Primăria Parisului a cerut să fie retrase definitiv așa numitele "lacăte ale dragostei" de pe cele 37 de grilaje ale celebrului Pont des Arts de pe Sena, ca urmare a amenințării pe care o presupun pentru structura podului tonele de fier ale acestor amintiri, relatează vineri EFE. 

Autoritățile au vrut să pună capăt acestei tradiții care, potrivit unui comunicat, provoacă "o degradare durabilă a patrimoniului și constituie un risc pentru vizitatori".

Retragerea acestor lacăte va începe de luni, 1 iunie, și va dura o săptămână, după care podul va fi acoperit temporar cu "o intervenție artistică inedită, realizată de artiști internaționali", pentru ca începând din octombrie grilajele să fie înlocuite cu parapeți din plastic.

Semnalul de alarmă a fost dat în iunie 2014 când un astfel de grilaj plin de lacăte și cântărind 500 de kilograme s-a prăbușit.

Primăria desfășoară din august o campanie de sensibilizare a vizitatorilor pentru a renunța la această practică care presupune agățarea unui lacăt de grilaj și aruncarea cheii în Sena.

Municipalitatea le-a cerut atunci cuplurilor de îndrăgostiți să-și facă un 'selfie' pe care să-l posteze pe un site al primăriei, înlocuind treptat grilajele cu parapeți transparenți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...