Aventura lui hitchBOT s-a încheiat trist la Philadelphia, SUA

Aventura lui hitchBOT s-a încheiat trist la Philadelphia, SUA

Aventura lui hitchBOT, robotul autostopist care a încercat să vadă dacă poate avea încredere în oameni, s-a încheiat trist la Philadeplhia, estul SUA, pe o stradă unde a fost găsit dezmembrat și decapitat de vandali, conform AFP și CNN.

Acest robot este construit din piese provenite de la obiecte electrocasnice și de menaj care nu au depășit 1.000 de dolari. Are un zâmbet care se aprinde din LED-uri de sub un capac transparent montat pe o găleată din plastic acoperită cu panouri solare și membre din burete. În picioare are cizme de cauciuc, iar pe mâini mănuși galbene din latex. Degetul mare de la una dintre mâini este ridicat în semnul universal al autostopiștilor.

Frauke Zeller, de la Universitatea Ryerson din Toronto și colegul său, profesorul David Smith de la Universitatea McMaster din Ontario, alături de o echipă de specialiști l-au conceput pe hitchBOT să fie complet dependent de oameni. Pentru a-l ajuta să-și atingă obiectivul, oamenii de știință l-au înzestrat pe hitchBOT cu tot ce-i trebuie pentru a ajunge la inimile oamenilor pe care-i întâlnește. Astfel, robotul poate susține o conversație și poate răspunde la orice întrebări consultând baza de date din calculatorul integrat. Robotul spune și când se simte obosit și are nevoie să se reîncarce de la bricheta mașinii.

Părinții lui hitchBOT au avut grijă ca acesta să nu fie foarte greu, pentru a putea fi ridicat de pe marginea drumului și pus în mașină, dar nici prea ușor, astfel încât să nu existe pericolul de a fi luat de vânt în timp ce face autostopul. De asemenea, robotul a fost conceput pentru a încăpea pe bancheta oricărui autoturism.

După ce a străbătut Canada și părți din Europa făcând autostopul, hitchBOT și-a găsit sfârșitul tragic în Philadelphia. "Oh, corpul meu a fost avariat", s-a destăinuit robotul pe site-ul său la sfârșitul săptămânii trecute. "Îmi dau seama că, uneori, roboții buni pățesc lucruri rele! Călătoria mea se oprește deocamdată, însă dragostea mea pentru oameni este nesfârșită".

După ce a parcurs în siguranță peste 6.000 de kilometri dintr-o parte în alta a Canadei, fără a avea probleme, și după ce a vizitat și o parte din Germania și Olanda, hitchBOT și-a început în urmă cu aproximativ două săptămâni și călătoria prin SUA, de la Boston. Din păcate, după doar 480 de kilometri, sâmbătă, a fost dezmembrat de vandali.

Părinții lui hitchBOT au încercat să-i consoleze pe admiratorii robotului autostopist. "Știm că numeroși fani ai lui hitchBOT vor fi dezamăgiți însă dorim să vă asigurăm că această superbă existență nu se va încheia aici", au scris ei pe site-ul www.hitchbot.me , adăugând că nu intenționează să facă plângere la poliție și nici să-i găsească pe cei care au distrus robotul.

Robotul autostopist a fost foarte iubit de cei care l-au întâlnit pe marginea drumului. Contul său de Twitter, @hitchBOT, numără peste 51.000 de abonați. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…